Onsdag 24/7 - Kristina och Kerstin har namnsdag idag

Med lem Kinkan - vår globetrotter av unika mått

Publicerad: September 2015

AHB

Nog för att Bajen International är en reseklubb med en årlig resa utomlands (företrädesvis i Europa) men med lem Kinkans resor vid sidan om går utöver det vanliga. Är det någon som kan kallas Globetrotter är det Kinkan. Många resor har det blivit genom åren för denne ståtlig herre. I september/oktober 2015 bar det åter iväg på en spektakulär tripp österut.

Onsdagen den nionde september bar det iväg med flyg från Arlanda med destination Moskva. Kinkans extraväska var packad med trettio nya Bajenmatchtröjor som under resans gång ska delas ut till mongoler, kineser samt Nordkoreaner. Om det mot förmodan är några tröjor delas de ut under stoppet i Sydkorea. Ett av målen under denna resa är att Kinkan ska starta upp en Bajen fans sektion i Pyongyang, Nordkorea. Hur det blir/blivit med den saken följer vi med spänning.

Efter två dagar i Moskva var det så dags att hoppa på transsibiriska järnvägen med destination Ulan Bator, huvudstad i Mongoliet. Resan dit tog 4,5 dygn!!! Kinkan hintade på Facebook om att han själv, sina comprades samt övriga resenärer kanske inte luktade helt mumma på tågresans sista dagar.

Tisdagen den femtonde var de så framme i Ulan Bator

K1

Den 16.e september gick utflykten till Djingis Khan statyn som är rejält imponerande med sina 40 meter I höjd, ett måste om man besöker Mongoliet. Kinkan & Co kollade också av klipporna på väg hem med den kända turtlerock. Dagen efter var det tidig väckning för sista delen av transsibiriska järnvägen Ulan Bator - Peking.

K1

Vid incheckningen på hotellet i Ulan Bator träffade Kinkan med resesällskap på den här mannen (till vänster i bild) som enkelt bar upp tunga väskor på rummen. Självklart belönades han med en Bajentröja och senare på kvällen lärde han sig Bajen va namnet, fotboll är vårt spel.... Till höger två mongoliska chaufförer i Ulan Bator som numera känner till laget i våra hjärtan.

Efter Mongoliet bar det av till Nordkorea

K1

Kinkan med resesällskap poserar med en mycket vacker halsduk i Pyongyang, huvudstad i Nordkorea. Efter Nordkorea blev det Syddito, alltså Sydkorea. Sedan ska det bära av mot Peking. Frågan är när resan har sin ände?!?

Välj en artikel...

Hem
Artiklar
Med lem Kinkan - vår globetrotter av unika mått

© Bajen International 2024