Torsdag 23/5 - Desideria och Desirée har namnsdag idag

Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...

Publicerad: Januari 2014

AHB

Vad händer egentligen med en människa när man blir med lem i Bajen International? Vi går på djupet med denna existentiella fråga. I fallet med Patrik, som blev med lem i klubben 2009, är likheten med Franz Kafkas roman Förvandlingen påfallande stor.

Förvandlingen

FV Bilden ovan är från 2004, den är tagen på Katarina Brandstation under uppvärmningen inför Bajens hemmapremiär mot Malmö FF på Söderstadion. Matchen slutade 0-0 inför 15626 åskådare. En av dessa var den då beskedlige Patrik, som på den tiden odlade en tidsenlig svärmorsdrömslook. Vad har nu Patrik med Gregor Samsa att göra? Förvandlingen (tyska: Die Verwandlung) är en kortroman från 1915 av Franz Kafka. Den har kallats för världslitteraturens bästa novell och är inte minst känd för den berömda inledande meningen: När Gregor Samsa vaknade en morgon ur sina oroliga drömmar, fann han sig liggande i sängen förvandlad till en jättelik insekt.

FV2 Vi kan väl milt sagt säga att Patrik har förvandlats under sin tid i Bajen International. Han kanske inte transformerats till en insekt men han har gått från svärmorsdrömslooken till en mer fryntlig Pappa Björn look. Patrik blev som sagt med lem i Bajen International 2009. Hans premiärresa med klubben gick till Istanbul 2010. Då odlade han fortfarande den timida, ungdomliga looken som klart illustreras i bilden till vänster. I glada vänners lag passar Patrik på att skåla i den lokala, bubblande, drycken Efes (Efes Pilsen är ett turkiskt bryggeri som grundades 1969 och som i dagsläget har den största marknadsandelen i Turkiet gällande öl, då man står för 82 % av marknaden.). Efter 2010 hände något med Patriks kinder, hakparti och munregion. Om det var för att han slutade med sitt Östrogen eller inte låter vi vara osagt.

FV3 Vi kan väl milt sagt säga att Patrik har förvandlats under sin tid i Bajen International. Han kanske inte transformerats till en insekt men han har gått från svärmorsdrömslooken till en mer fryntlig Pappa Björn look. Patrik blev som sagt med lem i Bajen International 2009. Hans premiärresa med klubben gick till Istanbul 2010. Då odlade han fortfarande den timida, ungdomliga looken som klart illustreras i bilden till vänster. I glada vänners lag passar Patrik på att skåla i den lokala, bubblande, drycken Efes (Efes Pilsen är ett turkiskt bryggeri som grundades 1969 och som i dagsläget har den största marknadsandelen i Turkiet gällande öl, då man står för 82 % av marknaden.). Efter 2010 hände något med Patriks kinder, hakparti och munregion. Om det var för att han slutade med sitt Östrogen eller inte låter vi vara osagt.

FV4 Plötsligt började det ploppa upp lite hårväxt här och där (med lem Dan har erkänt i efterhand att han trånat avundsjukt...). Under nästa BI-resa till Liverpool 2011 (bilden till höger) så var plötsligt den alltid så välvådade Patrik orakade. En skandal tyckte de flesta, även Patriks frun som klagade på skavsår både här och där. Det stora skäggenombrottet skedde 2012. Patrik var tillsammans med den inte lika behårade Dan researrangörer av klubbens sjunde resa. Denna resa landade i Düsseldorf. Väl där tog Patrik skepnaden av den lokala guiden Wolfgang. Med ett Thomas Wassberg skägg (dock utan fruset snor) så genomförde Wolfgang och Helmut en mycket väl genomförd tripp som tog oss både till Dortmund och Köln.

Nu har förvandlingen verkligen tagit fart. Looken som vi möttes av under Tysklandsresan kallas även i gaykretsar för Pappa Björn. Dock så ska en sådan individ ha, förutom det fryntliga skägget, ett väl tilltagen ölmage att inge förtroende med. Patrik är ju hemma med skägget medans magen släpar efter. Men hav tröst. Patrik är fortfarande ung, näst yngst i Bajen International faktiskt, och har all tid i världen att jobba upp sin mage. Under sammankomster med Bajen International görs det ju allt för att utöka midjemåttet med hjälp av vissa bubblande drycker. Efter äventyret 2012 har Patrik fortsatt odla sin imponerande skäggväxt. Men trots sin unga ålder så börjar de gråa/silvriga hårstråna dominera. Vem vet vad som nu väntar? I Prag 2013 (se nedan) så hade skägget fortfarande en naturlig färg. Kanske vi 2014 får uppleva något nytt? Kommer Patrik att komma till årets resa med ett läckert, mahognyfärgat burr på hakan? Kommer vi mötas av ett blåtonat, Floridapensionärinspirerat dito? I nuläget är det ingen som vet. Vad vi vet är att vår alldeles egen insekt, Patrik, kommer att deltaga på klubbens nionde resa och oavsett ansiktprydnad så kommer han förgylla tillvaron men sin uppenbarelse.

FV5

Välj en artikel...

Hem
Artiklar
Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...
Logo

© Bajen International 2024