Onsdag 19/6 - Germund och Görel har namnsdag idag

Davor Blažević

2022 års mottagare av Årets prestation

AAP

Motivering (nominering 4)

 För straffräddningen borta mot BlåVit där han satte tonen för hösten. Kanske en av Bajens mest lojala lirare ever. Presterar alltid på toppnivå när han väl får chansen. 

Äntligen fick vi åter till en ordentlig utdelning av Årets Prestation efter år av corona och andra omständigheter som gjort det svårt att genomföra detta evenemang. Medlem Lillmyran som var ansvarig för ceremonin hade den goda smaken att boka bord på eminenta restaurangen Harvest Home på Söder. Ett mycket bra val.

De sex medlemmar som hade möjlighet att komma denna fredag (3/3-2023) var i god tid innan hedersgästen Davor dök upp klockan 18:00 som avtalat. Kvällen förlöpte väldigt väl. Den oerhört charmante och genomtrevliga Davor underhöll oss deltagare med otaliga berättelser om Bajen, hans karriär (både sportsliga och civila) och mycket annat. Medlem Anders var påpasslig vid ett tillfälle och bad Davor pausa lite och faktiska försöka äta lite också. Vi andra hade i princip hunnit äta klart innan stackars Davor kunde ta en paus i berättandet och faktiskt njuta av maten.

Davor hade uppenbart inga problem med att ensam umgås med oss unga medelålders män under en middag. Plötsligt dyker en vacker dam upp och ömhetsbetygelser utbytes mellan Davor och henne. Detta får dock en snabb förklaring, Davors sambo råkar vara på samma restaurang i sällskap med vänner. Ändå en bra backup av Davor konstaterar vi snabbt. Också ett bra bevis på att Davor förhoppningvis tyckte det var trevligt att hänga med oss var att han stannade i vårt sällskap i starka fyra timmar. Även Davors svägerska kom förbi vårt bord. Hon visade sig vara en riktig hardcore bajare, underbart. Härligt att Davor är omhuldad av kärlek från en äkta grönvit klan.

Middagen startade vid 18-tiden och höll officiellt på till ca 22:00, det var ju ändå dag -2 för Davor. Kanske blev det så att några av oss middagsdeltagare blev kvar några timmar till... Vi tackar Davor för en oerhört lyckad och trevlig middag, en stor människa och spelare som verkligen har en stor plats i våra grönvita hjärtan.

Bilder från prisceremonin

Nomineringarna

Nominering 1

Joel Nilsson

"För sitt dödsföraktande mål mot Mjällby i st Eriks anda."

Nominering 2

Veton Berisha

"För en underbar nedtagning och avslut som räddade 1 poäng mot råttorna i bortaderbyt."

Nominering 3

Davor Blažević

"Den 15:e augusti var det dags för en klassisk bortamatch mot IFK Göteborg. Bajen dominerade men föga förvånande tilldömdes hemmalaget en mycket tveksam straff efter halvtimmen spelad. Den fram till dess självsäkre Kevin Yakob i hemmalaget stegade fram. Den än mer självsäkre Davor dök till vänster och styrde läckert bort bollen med vänsterhanden. En prestation som låg till grund för 0-1 vinsten denna dag."

Nominering 4

Davor Blažević

"För straffräddningen borta mot BlåVit där han satte tonen för hösten. Kanske en av Bajens mest lojala lirare ever. Presterar alltid på toppnivå när han väl får chansen."

Nominering 5

Joel Nilsson

"Krönte en kanon höst med ett kanonmål i säsongens sista match. En lojal spelare som alltid ger 100%."

Nominering 6

Jesper Jansson

"Med mycket skicklighet (och lite tur) bytte han ut 'enerhi' mot 'tiki-taka' och förändrade Bajens framtid till det bättre i ett trollslag."

Ansvariga medlemmar

AAP
AAP

Välj en prestation...

Hem
Årets prestation
2022 - Blažević
Logo

© Bajen International 2024