Torsdag 25/7 - Jakob har namnsdag idag

Erik Israelsson

2015 års mottagare av Årets prestation

AAP

Motivering (nominering 1)

 I rakt nedstigande led från Janne Sjöström och Matte Werner, där de med uppenbar risk för den egna hälsan, knäckt våra närmaste antagonister avgjorde Erik Israelsson på ett dramatiskt sätt hemmaderbyt mot AIK. Inom loppet av bara några hundradelar genomförde han en prestation som för evigt skriver in honom i Hammarbys historia. Aldrig har vi tidigare samtidigt upplevt sådan euforisk lycka blandad med sådan skräckfylld oro. En oförglömlig upplevelse för alla hammarbyare, Erik själv undantagen, och en prestation som likt ingen annan påminner oss om att vi älskar en uppoffrande Erik Israelsson lika mycket som en klackande Nacka. 

Prisceremonin tog plats fredagen den 22:a januari 2016, samma dag som Bajen International fyllde 11 år. På restaurang Axela samlades nio av klubbens med lemmar i väntan på huvudpersonen själv, Erik Israelsson. På överenskommen tid dyker han upp, den stora hjälten Erik.

Middagen avlöpte i en mycket munter stämning. Erik hamnade givetvis i fokus och fick besvara många frågor som middagsgästerna avfyrade. Även två tidigare pristagare, Kennedy och Gustaf Grauers, var på plats och förgyllde kvällen än mer.

Bilder från prisceremonin

Nomineringarna

Nominering 1

Erik Israelsson

"I rakt nedstigande led från Janne Sjöström och Matte Werner, där de med uppenbar risk för den egna hälsan, knäckt våra närmaste antagonister avgjorde Erik Israelsson på ett dramatiskt sätt hemmaderbyt mot AIK. Inom loppet av bara några hundradelar genomförde han en prestation som för evigt skriver in honom i Hammarbys historia. Aldrig har vi tidigare samtidigt upplevt sådan euforisk lycka blandad med sådan skräckfylld oro. En oförglömlig upplevelse för alla hammarbyare, Erik själv undantagen, och en prestation som likt ingen annan påminner oss om att vi älskar en uppoffrande Erik Israelsson lika mycket som en klackande Nacka."

Nominering 2

Erik Israelsson

"Erik för sitt mål mot råttorna."

Nominering 3

Birkir Mar Sævarsson

"För hans inställning och att han höjt nivån på Bajens försvarsspel."

Nominering 4

Erik Israelsson

"För sin offervilja att gå in i högen av Aik spelare för bollen skulle in i mål och avgöra derbyt."

Nominering 5

Birkir Mar Sævarsson

"För hans kämpa vilja och hålla ihop försvaret större delen av säsongen kom in som frisk Islands fläkt."

Ansvariga medlemmar

AAP
AAP

Välj en prestation...

Hem
Årets prestation
2015 - Israelsson

© Bajen International 2024