Onsdag 19/6 - Germund och Görel har namnsdag idag

Vladimir Rodić

2019 års mottagare av Årets prestation

AAP

Motivering (nominering 15)

 After being benched for a large part of the season, he enter the pitch and single-handedly break the rats with two amazing goals. A huge personal comeback that definitely qualifies as the achievement of the year. 

Prisceremonin genomfördes på restaurang Axela lördagen den 18:e januari 2020. En förväntsfull skara medlemmar i Bajen International samlades i god tid på den nyrenoverade restaurangen. Medlem Kinkan hade dagen innan varit i telefonkontakt med pristagaren och denne utryckte med entusiasm att han verkligen såg fram emot middagen.

På det officiella klockslaget 18:00 dök kvällens första gäst upp, den tidigare pristagaren Stefan Batan kom i eget majestät. Han skulle vidare på en annan middagsbjudning men ville komma förbi och säga hej. Mycket uppskattat. Övriga gäster som hade för avsikt att komma fick förhinder pga småbarnsföräldrarollen. Kennedy hade tre sjuka barn hemma, Lallet hade en dito och Grauers kunde inte heller komma loss. Även Erik Israelsson hörde av sig och tackade tyvärr nej då han fortfarande befinner sig i Norge.

Klockan tickade på. Ingen Rodić dök upp och Kinkan ringde ett dussintal gånger men endast telefonsvararen gick igång på Rodićs telefon. Stämningen sjönk något. Vi tyckte det var märkligt att han inte dök upp och hade gått i radioskugga. Trist tyckte alla. Efter klockan sju bestämde vi oss för att beställa in mat trots brist på pristagare. Sagt å gjort så blev det så. Vi beställde in käk.

Plötsligt händer det. Kinkans telefon ringer och det är Rodić i luren. Han har gjort en klassiker och lagt sig för att bara vila en liten kort stund.... Plötsligt stiger stämningen i lokalen. Vladimir ber om ursäkt och slänger sig in i en taxi. Vi ber köket att vänta med vårt käk och inväntar pristagarens ankomst. Ca tjugo minuter senare dyker han upp. Han hinner hälsa på Batan som precis är på väg att gå, sedan tar han plats vid bordet.

Av förklarliga skäl fortsätter kvällen med engelska som huvudspråk. Ordförande Patrik håller det officiella prisceremonitalet och utdelning av prisets gåvor sker. Nu är kvällen igång. Vladimir bjuder verkligen på sig själv och samspråkar med glädje och iver under hela kvällen. Hans ursäkt för försovningsfadäsen mottages utan problem. Han ville bjucka på drickanotan för kvällen men blev snabbt nedröstad av sällskapet angående detta. Timmarna gick och samtalen fortsatte. Det blev en oerhört trevlig kväll och all heder till Vladimir som kom till bords och verkligen gjorde detta till en höjdarafton.

OBS! Det var nomineringarna 1 och 13 som vann, vi översatte dessa till nominering 15 som egentligen inte existerar...

Bilder från prisceremonin

Nomineringarna

Nominering 1

Vladimir Rodić

"Efter att ha varit bänkad större delen av säsongen går han in och knäcker råttorna med två fantastiska mål. En stor personlig revansch helt klart värdig årets prestation."

Nominering 2

Davor Blažević

"De halsbrytande matchavgörande räddningarna i höstderbyt mot aporna är helt klart värdiga titeln årets prestation."

Nominering 3

Hela organisationen kring A-laget, med Stefan Billborn , Jocke Björklund och Jesper Jansson i spetsen.

"De har fört klubben till en nivå som vi sällan eller aldrig varit i närheten av."

Nominering 4

Jeppe Andersen

"För ett outtröttligt slit på vårat mittfält, kryddat med ett fantastiskt skott (som borde användas mer) samt ett icke försumbart mått av hårdhet och elakhet.
DET SKALL GÖRA ONT ATT MÖTA BAJEN."

Nominering 5

Darijan Bojanić

"Började något tveksamt men varvade upp mer och mer ju längre säsongen löpte på. I de matcher han saknades i tappade vi en dimension i passningsspelet som få klubbar har motsvarighet till (dessutom kan han skjuta rakt igenom målvakter (Falkenberg borta)."

Nominering 6

Stefan Billborn

"Som med sin briljanta fotbollshjärna sett till att Hammarby utklassar det gamla målrekordet och visar att all fotboll inte behöver utgå ifrån ett cementerat försvarsspel."

Nominering 7

Jesper Jansson

"Som med sitt fotbollskunnande och kontaktnät bidragit med ett antal stjärnvärvningar och faktiskt sett till att Hammarby går in i 2020 som favoriter till guldet."

Nominering 8

Davor Blažević

"För sin fantastiska match mot Djurgården såg till att spöket lever vidare för kusinerna på landet."

Nominering 9

Alexander Kacaniklic

"För att han med sin bländade teknik kom in i Bajen och gjorde oss grymt bra."

Nominering 10

Mats Solheim

"För att han aldrig klagar utan bara går in och gör sitt jobb och även för att han verkar vara en grym kille att dricka bira med."

Nominering 11

Darijan Bojanić

"För att hans instick är i klass med Benny guldfots högerdoja dessutom en utveckling vi sällan skådat i Hammarby."

Nominering 12

Richard Magyar

"För att han hade modet att gå ut i media och prata om psykisk ohälsa och att även fotbollen så förekommer detta. Sedan för hans briljanta mittbacksspel som verkligen utvecklats i Tyskland."

Nominering 13

Vladimir Rodić

"Efter att inte fått mycket speltid och suttit på bänken stor del av säsongen kommer han in mot Aik i derbyt och avgör med 2 st klassmål."

Nominering 14

Davor Blažević

"Efter suttit på bänken på vårsäsongen får han chansen. Men efter ett misstag mot Kalmar blir han fast på bänken men kommer tillbaks och gör klassräddningar mot Djurgården och Malmö."

Nominering 15

Vladimir Rodić

"After being benched for a large part of the season, he enter the pitch and single-handedly break the rats with two amazing goals. A huge personal comeback that definitely qualifies as the achievement of the year."

Ansvariga medlemmar

AAP
AAP

Välj en prestation...

Hem
Årets prestation
2019 - Rodić
Logo

© Bajen International 2024