Onsdag 19/6 - Germund och Görel har namnsdag idag

Kennedy Bakirciouglu

2018 års mottagare av Årets prestation

AAP

Motivering (nominering 4)

 För målet och firandet mot IFK Göteborg. Att sätta en frispark från 30 meter, sänka en öl på volley och få Söderstadion att gråta floder är inget annat än Magiskt och bara Kennedy hade kunnat göra det! 

Prisceremonin genomfördes på restaurang Axela lördagen den 19:e januari 2019. Tio glada Bajen International med lemmar inväntade med spänning Kennedys ankomst och även tidigare pristagare i form av Lallet, Batan samt den stående hemlige gästen Haddad.

Av gästerna var det Lallet som droppade in först, ett mirakel att han var tjugo minuter för tidig. När han fick priset 2013 kom han en timme för sent... Sedan kom Batan och Haddad, alltid lika välklädda och i hyfsad fysisk form om man jämför med Bajen Internationals medlemmar.

Sist men inte minst kom kvällens huvudperson, Kennedy, med sig hade han sina två charmtroll till ungar. Kidsen hade inga problem med att bond:a med grannbordets ungar, Kennedy fick nöja sig med oss. Innan maten var det prisutdelning. Medlem Lillmyran höll ett fantastiskt hyllningstal till Kennedy och diplom, blommor samt lite Bajen International attiraljer delades ut.

Middagen avlöpte mycket väl i goda vänners lag. Det blev givetvis lite allsång (Oh, ah, Kennedy...) till restaurangens gästers glädje. Efter middagen och eftersnack fortsatte festligheterna på ett annat etablissemang på Folkungagatan.

Bilder från prisceremonin

Nomineringarna

Nominering 1

Mads Fenger

"Söndagen den 7:e oktober, bortamatch mot IF Brommapojkarna. Matchen har svängt fram och tillbaka. Det står 2-2 och Leo Bengtsson görs ned utanför straffområdet, ett frisparksläge på perfekt Kennedyavstånd. Det enda problemet är att Kennedy inte finns på plan. Fram kliver nu vår mest brytningssäkre försvarsklippa, Mads Fenger, och stegar upp ansatsen. KABOOM. Frisparken är så oerhört bra placerad uppe i målvaktens högra kryss att man blev tårögd, en väldigt bra grönvit prestation."

Nominering 2

Kennedy Bakirciouglu

"För frisparken hemma mot IFK Göteborg. Att i det läget, i ett av sin karriärs sista framträdanden och när hela Söderstadion önskar samma sak, uppfylla alla våra drömmar är inget annat än fantastiskt!"

Nominering 3

Kennedy Bakirciouglu

"För firandet efter målet mot IFK Göteborg. Att efter ha uppfyllt alla våra drömmar, dessutom överträffa dem, är inget annat än Legendariskt!"

Nominering 4

Kennedy Bakirciouglu

"För målet och firandet mot IFK Göteborg. Att sätta en frispark från 30 meter, sänka en öl på volley och få Söderstadion att gråta floder är inget annat än Magiskt och bara Kennedy hade kunnat göra det!"

Nominering 5

Stefan Billborn

"För att ha förvandlat Bajen till ett vinnande lag och gett oss en framtidstro."

Nominering 6

Jesper Jansson

"För att ha förvandlat Bajen till ett vinnande lag och gett oss en framtidstro."

Nominering 7

Kennedy Bakirciouglu

"Vi i Bajen International har följt vår älskade förening sen barnsben. Det innebär att vår generation har fantastiska minnen av individuella prestationer av Hammarbyare ända sedan 70 och 80-talet. Det är allt från Kenta Ohlssons galanta hattrick mot Öster 1976 till Erik Israelssons dödsföraktande derbyavgörande 2015. En strid ström av fantastiska upplevelser som är värda att bevaras i minnet och som är svåra att rangordna. Men, så skedde följande. I ett av sina sista framträdanden i Hammarbytröjan skruvade Kennedy Bakircioglu med ett stenhårt, millimeterpreciserat skott in en frispark i mål från 29 meter. När hela arenan exploderar i euforisk glädje håller dessutom Kennedy huvudet kallt och fångar och sveper en från läktaren inkastad öl. En bedrift som i sin filmade form blev en världsberättelse och den samlade osannolika insatsen är inte bara Årets Prestation utan även den som slutligen kan sägas definiera hela vår generation som Hammarbysupportrar."

Ansvariga medlemmar

AAP
AAP

Välj en prestation...

Hem
Årets prestation
2018 - Kennedy
Logo

© Bajen International 2024