Torsdag 23/5 - Desideria och Desirée har namnsdag idag

Nahir Besara

2023 års mottagare av Årets prestation

AAP

Foto: Bildbyrån/Hammarbyfotboll.se

Motivering (nominering 1)

 Nahir Besaras vansinniga chip-straff i derbyt mot Djurgården som tyder på dåligt omdöme, brist på nerver och briljans. Allt samlat i ett tillslag med knapp styrfart. Magiskt! 

Torsdagen den 22:a februari 2024 genomförde vi prisceremonin för Årets Prestation 2023. Mottagare av utmärkelsen var ingen mindre än Hammarbys underbara kapten, Nahir Besara.

Som vanligt var en middag bestämd som prisceremoni. För andra året i rad träffades vi på Harvest Home på Bondegatan, ett alldeles utmärkt etablissemang för detta syfte.

Som den utmärkte kapten han är så kom han in på restaurangen vid exakt utlovat klockslag. Sju förväntansfulla medlemmar av Bajen International satt som på julafton och inväntade en viss persons ankomst ... de blevo inte besvikna.

Nahir var aningens mör i lekamen efter dagens dubbla träningspass med härförare Hellberg vid rodret. Under hela kvällen drack han en liten starköl (i minsta laget tyckte vi andra som kanske drog några enheter fler ...) plus några glas citronvatten.

Kvällen avlöpte alldeles för fort. Vi hade en oerhört trevlig middag med många sköna anekdoter från dåtid och nutid av Nahir.

Då en viss individ vid namn Kennedy har två Årets Prestation utmärkelser blev Nahir väldigt inspirerad av att bräcka det rekordet. Alla vi medlemmar i Bajen International har definitivt inget emot att han går för det rekordet ... vi ser fram emot en reprismiddag 2025 för Årets Prestation 2024.

Forza Nahir!

Bilder från prisceremonin

Nomineringarna

Nominering 1

Nahir Besara

"Nahir Besaras vansinniga chip-straff i derbyt mot Djurgården som tyder på dåligt omdöme, brist på nerver och briljans. Allt samlat i ett tillslag med knapp styrfart. Magiskt!"

Nominering 2

Nahir Besara

"För den iskallaste straffsparken i den Stockholmska derbyhistorien som cementerade hans status som kronprins och Bajenlegend."

Nominering 3

Josef Erabi

"En lysande debutsäsong som kröntes med ett konstnickmål borta mot Varberg som gav Bajen tre viktiga poäng och undvika att hamna i bottenträsket."

Ansvariga medlemmar

AAP
AAP

Välj en prestation...

Hem
Årets prestation
2023 - Besara
Logo

© Bajen International 2024