Onsdag 24/7 - Kristina och Kerstin har namnsdag idag

Bajen International på talangjakt

Publicerad: Augusti 2013

AHB

Då Hammarby Fotboll uppenbarligen har svårt att få in talanger i truppen som pallar en hård, trälig Superettanmiljö har Bajen International blandat sig in i leken. Sommaren 2013 besöktes den vackert belägna idrottsarenan Strandvallen i Nyland beläget i Kramfors kommun. Där spelades en stenhård match mellan hemmalaget IFK Nyland och Anundsjö IF. Nu var det inte a-lagen som spelade utan pojkar födda 1997 (och som det är norröver, spelare födda både -99, -98 och eventuellt yngre ändå). Det skönaste inslaget i fajten var Anundsjö IF:s nummer 4, med tilltalsnamnet Maja.

Matchen

NL Denna söndag, tillika matchdag i division tre för pojkar födda 1997 (och yngre), blåste domaren till spel klockan 18:00 på Strandvallens något ojämnt klippta naturgräs. Domaren ja. En yngre man!?! som tyvärr märktes allt för ofta under hela matchen, detta är ett kraftigt underbetyg då alla som vet något om fotboll vet att en domare som gjort en gedigen insats är en som får matchen att flyta utan märkliga avbrott. Denna mini-Anders Frisk-wannabee skämde ut sig å det grövsta genom att vara en pajas matchen igenom. Höjden var när han gav IFK Nylands mittback rött kort för att han hade skrattat åt en motståndare. Mer om detta senare.

LK Värmen i luften spelade nog in i att matchen startade i ett trevande tempo. Kanske var hemmalaget IFK Nyland något konfunderade över Anundsjö IF:s laguppställning, på vänsterbredden i mittfältet fanns som tidigare nämnt nummer 4. En tjej med tilltalsnamnet Maja som helt klart bevisade att tjejer kan. Hon löpte friskt på sin kant och med ett tillslag på bollen hade hon fina kombinationer med sina lagkamrater på vänstersidan.

LK Första halvlek dominerade hemmalaget totalt. Dock var effektiviteten påfallande likt Hammarbys. Dock var de betydligt mer villiga att komma till skott. Halvleken slutade 0-0 men ett antal virkesträffar kunde räknas in på bortalagets målställning. Anundsjö IF:s keeper gjorde en solid match hela vägen. Ett antal svettiga ingripanden matchen igenom samt det faktum att han spelade i kortbyxor och kortärmat på denna något slitna arena ger honom ett toppbetyg. De mål som till slut föll kan inte skrivas upp på hans belastningskonto. Snarare på en tafatt backlinje som vek ned sig ett par tillfällen.

Andra halvlek blev rikare både på mål och händelser. IFK Nylands dominans gav utdelning. Inom loppet av ett par minuter så tryckte hemmalaget in två baljor. En helt logisk utveckling av matchen då hemmalaget konstant pressade på för utdelning. Det andra målet var dock en kraftig tavla av bortalagets mittback som till synes skulle rensa bort en strumprulleboll som sakta studsade mot öppet mål men han lyckades missa bollen å det grövsta med en riktig luftspark och 2-0 var ett faktum. Nu vänder matchen. Detta beroende på som tidigare skrivits, domarens märkliga röda kort för skratt. Femton minuter återstår av matchen när domaren felaktigt har visat ut hemmalagets mittback och bortalaget i trance både reducerat och kvitterat inom ett par minuter. Öka takten, sista kvarten blir det dock inte riktigt. Värmen har nog sugit ut orken i båda lägren. Matchen slutar 2-2 vilket nog kan anses rättvist. Dock inte om domaren varit en riktig domare. Då hade IFK Nyland vunnit med en fyra, fem baljor. Då så. Rubriken talar om talangjakt. I total avsaknad av matchprogram och officiella laguppställningar så kan följande spelare lyftas fram. I hemmalaget var de lysande stjärnorna följande, mittbacken Simon briljerade med pondus och enkelt spel, alltid rätt placerad ledde han försvaret på ett föredömlig sätt. På högermittfältet gjorde Jim en gedigen insats, starka löpningar upp å ned och ett bra passningsspel ger honom ett gott betyg. I anfallet visade Love klara intentioner på att vara en forward av god klass. Trots inga mål så var han där och oroade motståndarförsvaret ideligen. Just denna dag verkade siktet vara inställt på vidvinkelnivå men kvalité fanns där gott och väl. I Anundsjö IF utmärkte sig främst två spelare. Målvakten och vänstermittfältaren Maja. Skulle Bajen International på något sätt kunna påverka Hammarby fotbolls värvningspolicy skulle vi definitivt bjuda in dessa fem spelare till testspel. Så är det. Punkt slut.

LK

Välj en artikel...

Hem
Artiklar
Bajen International på talangjakt

© Bajen International 2024