Skansenderby 2015

Publicerad: September 2018

AHB

Underhållande Twitterläsning

Twitter (engelska för 'kvitter' eller 'kvittra') är en social nätverkstjänst och mikroblogg där man skriver meddelanden, så kallade tweets, med en begränsning på 140 tecken. Om man var på plats på Nya Söderstadion 13/4-2015 eller satt i tv-soffan kan nedan läsning vara underhållande. Det är alltså Djurgårdens IF officiella Twitteranvändares referat från matchen på mikrobloggen Twitter. Det finns en del guldkornsuttalanden i texten nedan, rapporteringen blir aningens mer frusterad (och underhållande) ju längre matchen lider...

Hur gick det i matchen då? Jo, Bajen vann med 2-1...

BullShit

Tio minuter kvar till avspark i derbyt. Extremt spännande blir det och intressant att se hur den nya formationen 4-3-1-2 kommer att fungera.

Grymt drag på den fullsatta Djurgårdsläktaren inför matchstart.

Fantastiskt Djurgårdstifo visas upp inför matchstart.

Avsparken är fördröjd på grund av att brandlarmet utlöstes vid bengalbränningen.

Nu kör vi, matchen är igång. Kom igen nu DIF!!!

Intensiv inledning och DIF-klacken sjunger ut bajenklacken.

Hm, visst tryck från de grönvita inledningsvis. Bra blårandig defensiv dock.

Inga riktigt heta målchanser än med tio minuter spelade. Jämnt fördelat bollinnehav.

Bra räddning Höie på Kennedys skott i farligt läge.

Kerim Mrabti terrierjagar på mittfältet. Härligt att se.

Tungt skott av Berntsen som tyvärr blockas av en bajenförsvarare.

Ooops, farligt skott från Thorsteinböö som Höie räddar skickligt. Fjärde avslutet för bajen så här långt, kom igen nu DIF.

Farligt när Johnson och Mushekwi är på väg igenom men Hopf hinner ut och täcker.

Nära för Sam Johnson som nickar på Berntsens inlägg när DIF ställer om snabbt men Hopf räddar.

JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! Sam Johnson sätter 1-0 för DIF.

Inlägget kom från vänster och Mushekwi skarvade fram den. Innan dess prickade Kennedey ribban i anfallet före. Dramatik indeed.

Jesper Arvidsson är också en stor hjälte som blockerar det efterföljande skottet på ribbreturen med en tåspets i situationen innan. Stort!

Ojojoj, nära för Haris som går på skott som touchar stolpens utsida i 32:a minuten.

Bra kombination på vänsterkanten av firma Arvidsson/Berntsen där Sam får skottläge men inte får till avslutet.

Jätteläge för Kerim som är helt fri med Hopf men lobbar utanför. Synd, synd, synd.

Faltsetas verkar ha åkt på en smäll och signalerar för eventuellt byte.

Samtidigt som Kennedy drar en armbåge i ansiktet på Haris. Såg dock oavsiktligt ut.

LIVE on #Periscope: Klacken

Djurgården äger matchen nu, mycket bra period. Fem minuter kvar av halvleken.

Byte DIF, Faltsetas måste lämna och Kevin Walker kommer in.

Bra räddning igen av storspelande Höie som parerar Israelsson skott i 45:e.

LIVE on #Periscope: Faltsetas utbytt

Bra läge för Haris som fiskar upp bollen i boxen men dessvärre få han inte skottet på mål.

Slut på första halvleken och 1-0 till DIF.

Mera bengaldelay innan andra halvleken kommer igång. Vi väntar...

Nu så, andra halvleken igång. Kom igen nu DIF!!!

Haris tar ett lurigt skott från kanten som går metern utanför.

Ny Höieräddning på Kennedyskott, börjar bli en följetong...

Bra rensning av Tim Björkström, fin insats av Tim så här långt.

Åh nej, Kennedy drar iväg ett chansskott som går in i bortre gaveln. 1-1, kämpa DIF.

Byte för DIF i 56:e Karlström in, Radetinac ut.

Men vad i h-vete! Hammarby får ett turmål när Johan Persons skott hamnar hos Besara som turligt fumlar in bollen. Kämpa DIF!!!

Nära för DIF när Sam Johnson jobbar fram ett bra läge. Med lite marginaler på vår sida hade det kunnat leda till kvittering. Den kommer...

Bra chans i 68:e men Arvidssons inspel från vänster går igenom alla blåränder i boxen.

Tungt skott från Walker och sedan från Kalrström minuten efter. Bra DIF-tryck nu.

Härligt jobb av Karlström som jobbar fram en hörna.

Arvidsson vinner duellen på hörnan men nicken går rakt på Hopf. Bara DIF nu som äger matchen fullständigt.

Tungt skott igen av Jesper Karlström strax utanför. Bajen är utspelade, det måste komma en kvittering snart,

Byte DIF, Käck in istället för Arvidsson i 80:e.

Kämpa Djurgården ekar på läktaren. Åtta minuter kvar plus tillägg.

Kennedy trillar lätt som vanligt och domaren ger frisparkar.

Kennedy är dock bättre på att skjuta än att stå på benen. Frisparken går i stolpens utsida.

Grymt läge för Kevin Walker men skottet går över. Två kvar.

Sam Johnson på väg igenom men rivs ner av Batan. Ingen frispark ens.

Det är slut. Hammarby vinner en inte speciellt rättvis seger men de grönvita tycks ha turen på sin sida i år. Nya tag mot Kalmar.

På plats med en ursäkt för en alltför onyanserad derbyrapportering. Frustration och ilska känner nog alla men känslor ska tyglas officiellt.

Pelle direkt efter slutsignalen: En tung förlust mot Hammarby, och här kommer en första analys... #difboll #diftv