Torsdag 25/7 - Jakob har namnsdag idag

San Paolo

2019, Neapel

RB

4

2

4

2

Napoli vs Udinese

Serie A, söndag 2019-03-17

Zielinski  11'
13'  Sandro
Amin Younes 1-0   17'
Jose Callejon 2-0   26'
30'  2-1 Kevin Lasagna
36'  2-2 Seko Fofana
Meret (in) Ospina (out)  44'
Verdi (in) Younes (out)  56'
Arkadiusz Milik 3-2   57'
64'  Ingelsson (in) Sandro (out)
68'  De Maio (in) Ter Avest (out)
Dries Mertens 4-2   69'
Hysaj (in) Malcuit (out)  86'
86'  Okaka (in) Stryger Larsen (out)
11'  Zielinski (NAP)
13'  Sandro (UDI)
17' 1-0   Amin Younes
26' 2-0   Jose Callejon
30' 2-1   Kevin Lasagna
36' 2-2   Seko Fofana
44'  NAP - Meret (in) Ospina (out)
56'  NAP - Verdi (in) Younes (out)
57' 3-2   Arkadiusz Milik
64'  UDI - Ingelsson (in) Sandro (out)
68'  UDI - De Maio (in) Ter Avest (out)
69' 4-2   Dries Mertens
86'  NAP - Hysaj (in) Malcuit (out)
86'  UDI - Okaka (in) Stryger Larsen (out)

Publik denna match: 25718
(kapacitet: 60240)

Matchbiljett: 239.00 kr per person

Betyg

Vårt betyg denna match

2.48

Matchen:
Atmosfären:
Fansen:

3.89
3.22
0.33

Betygsskalan är 0 till 5 där 5 är bäst betyg.

Matchen = Betyg på matchkvalitén.

Atmosfären = Stämningen runt omkring arenan och på läktarna under matchen.

Fansen = Kontakt med lokala fans innan, under och efter matchen.

Bilder

Dagbok

by Kinkan

Idag var det sovmorgon och tiden för att träffas var 10.00, på frukosten var det flera som klagade på stela muskler efter gårdagen då vi haft en riktig bra dag i Pompeij, men ingen visade någon form av baksmälla. Imponerande att alla återigen är i tid för samlingen. Några av oss visade att vi är vikingar så våra shorts kom till användning.

Ut från hotellet och mot Bar Nilo som har gjort sig ett känt namn då de framställer sig som en bar som Maradona står bakom, på vägen träffade vi en gubbpajas som spökat ut sig och vår fotograf Anders fångade genast upp gubben för att ta ett foto, gubbtjuven skulle sedan ha betalt av Anders och så blev det. Vår första ölbeställningen gjordes 10.20 och fram kom Birra Napoli, ett känt ölmärke här i Neapel. Ägaren undrade lite vilka vi var och vart vi kom ifrån och när han fick syn på våra klibbor så satte han självmant upp dem i baren och de hamnade väldigt nära Maradonas foto samt hans hårsnutt som prydde väggen. Vädergudarna log mot oss och därför blev det ytterligare en öl i solen på detta ställe.

Vi drar sedan vidare men kommer inte speciellt långt (ca 32 meter) innan vi hittar Cafe Kenon som erbjuder de flesta av oss en plats i solen, något tacksam över en sol som verkligen värmer men i takt med att solen flyttar sig så ser det snart ut som om vi är ute och åker buss då alla vill ta för sig av solstrålarna. Tyvärr så visar det sig att ryktet om att Neapel är en ruffig och kriminell stad sant då en av med lemmarna blir bestulen av 2 romska tjejer, de kör det fula tricket att de delar ut små lappar och i samband med detta så stjäl de hans telefon.

Nu är det dags för lite käk då det gäller att fylla på magdepån och inte bara öldepån och vi landar på ett ställe som heter Tandem och undertecknad får in den mäktigaste pizzan jag käkat men som tur är så har vi unga med lemmar som erbjuder sig att smaska i sig det som gubbarna inte orkar. Efter käket tar vi oss tillbaka till hotellet för att sminka och klä oss för kvällen. Vi hinner trots detta med att landa på hotellets takterras för en egen inköpt öl och köra ett upp surr inför vår match.

Mot Garabaldi och tunnelbanan går vi med raska steg och ordförande Danne fixar biljetter av en kvinna som fullständigt negligerade 2 svarta killar som var klart före oss, nere på perrongen så visar det sig att vi väcker en del uppmärksamhet och trots språkbarriärer så försöker några Napolifans prata med oss, trevlig stämning på väg ut mot arenan och några klibbor delades ut i bästa samförstånd.

Anländer till Campi Flegrei station där vi tar oss ut från tunnelbanan, våra nyfunna vänner visar oss vägen mot arenan och på vägen passerar vi en bar där det från början känns som om vi skulle kunna gå in för att ta några öl och träffa Napolifansen men det visar sig att detta ställe visar sig från sin värsta sida då ett gäng huliganer kommer ut och undrar vilka vi är. En av oss har en Bajenhalsduk och flera har lite Bajen attiraljer på sig, vi förstår ganska snart att vi definitivt inte är välkomna och de säger dessutom att de inte gillar andra supportrar och säger till oss att täcka för allt som påminner om ett annat lag än Napoli, dessutom blir vi tillfrågade om vi vill slåss vilket vi avböjer på ett bestämt men artigt sätt.

Jag undrar om inte huliganerna hade procent på Napoli attiraljer för de flesta av oss köpte både halsdukar och matchtröjor på vår väg mot arenan. Utanför arenan så har de mobila barer där man kan köpa sig en 60 cl ölflaska för endast 2,50 euro, rena fyndpriset så det måste testas. När vi dricker vår öl kan man se betongarenan San Paolo som en gång i tiden hade plats för 76 824 men efter vissa ombyggnationer så är dagens maxkapacitet endast 60 240. Den störste som spelat för klubben är givetvis en viss Maradona som anslöt till Napoli 1984 från Barcelona och för första gången vann man Scudetton (liten sköld) 1987. Vi tar oss in på arenan och den här dagen kan man få sig en öl inne på arenan vilket inte fungerade när jag var här sist. Vi hamnar på ganska bra platser men är lite utspridda på långsidan, kan konstatera att Napoli har hemmaklackar på båda kortsidorna, dagens publiksiffra stannade på 25 718 personer, borta klacken från Udinese var riktigt liten och hölls i strama tyglar. Matchen slutade 4-2 efter 2-2 i halvtid.

Efter matchen så vandrade vi ner mot tunnelbanan men då det rådde rena Kalle Anka hysterin så beslöt vi oss för att ta en taxi, vi hittade en som med lite vilja stuvade in oss nio men då taxibassen hittade på en Holländare så stuvades han in honom i bagage utrymmet. Väl framme så blev vi som vanligt lurade på lite euron men alternativet gjorde att det ändå kändes bra att landa inne i Neapel igen.

Väl tillbaka i stan så kända vi nog alla att lite käk skulle inte sitta fel så vi styrde mot pizzeria Agora Life för att smörja kråsen. Inne på restaurangen fick vi frågan om vi ville ha lite tilltugg som förrätt och Lill Myran var genast på, öl beställdes och även vårt käk, döm om vår förvåning när det rasade in tallrikar med diverse godsaker på. Man kan väl ganska enkelt förstå att vi blivit lite lurade för andra gången inom loppet av 30 minuter, men vafan vi käkade så det nästan kom ut genom öronen, förutom en med lem som bara petade i sin pizza och han var tvungen att beställa en doggybag för att det inte skulle vara pinsamt att han lämnade pizzan i det närmaste orörd, han tyckte nog inte att det var riktigt juste att behöva betala 27 euro för en ¼ dels pizza och 1 öl. När vi lämnade stället så ställde han doggybagen på ett elskåp för att någon stackare skulle slippa somna hungrig.

Mot hotellet för en tidig kväll då våra ordförande signalerat att klockan 07.15 var det samling dagen efter.

Vid pennan /Kinkan

Välj en match...

Hem
Matcher vi sett
2019 - San Paolo

© Bajen International 2024