Torsdag 25/7 - Jakob har namnsdag idag

Estadio San Mamés

2017, Bilbao

RB

1

2

1

2

Athletic Club vs Real Madrid

Primera Division av Liga de Futbol Profesional, lördag 2017-03-18

25'  0-1 Benzema
Aduriz  28'
28'  Carvajal
31'  Casemiro
Muniain (in) I.Lekue (out)  60'
61'  Lucas V. (in) Modric (out)
Aduriz 1-1   65'
68'  1-2 Casemiro
71'  Kroos
Mikel Rico (in) Beñat (out)  79'
79'  Isco (in) Ronaldo (out)
Susaeta (in) Raúl García (out)  85'
85'  Morata (in) Benzema (out)
90'  Navas
25' 0-1   Benzema
28'  Aduriz (ACB)
28'  Carvajal (RM)
31'  Casemiro (RM)
60'  ACB - Muniain (in) I.Lekue (out)
61'  RM - Lucas V. (in) Modric (out)
65' 1-1   Aduriz
68' 1-2   Casemiro
71'  Kroos (RM)
79'  ACB - Mikel Rico (in) Beñat (out)
79'  RM - Isco (in) Ronaldo (out)
85'  ACB - Susaeta (in) Raúl García (out)
85'  RM - Morata (in) Benzema (out)
90'  Navas (RM)

Publik denna match: 49095
(kapacitet: 53289)

Matchbiljett: 1,440.00 kr per person

Betyg

Vårt betyg denna match

3.82

Matchen:
Atmosfären:
Fansen:

3.82
3.86
3.77

Betygsskalan är 0 till 5 där 5 är bäst betyg.

Matchen = Betyg på matchkvalitén.

Atmosfären = Stämningen runt omkring arenan och på läktarna under matchen.

Fansen = Kontakt med lokala fans innan, under och efter matchen.

Bilder

Dagbok

by Kinkan

Man vaknar upp och upptäcker Avesta som ler sitt finaste leende och glatt tar en slurk av sin nyöppnade öl och stoppar i sig några krispiga chips, vi har god tid för att käka en helt ok frukost då samlingen för dagen är 11.30 så det är inte direkt någon brådska. Alla är glada men lite trötta då vi möts upp i lobbyn och det bestäms att vi tar en promenad till arenan och på detta sätt kunna hitta några pitstops. Ungefär 500 meter hinner vi innan det första stoppet och det beställs in öl och några passar på att käka pintxo.

Ny sats tas och vi hinner ytterligare några hundra meter innan nästa stopp och nu börjar det dyka upp lite röd/vita halsdukar vilket är ett ypperligt tecken på att det är matchdag. När vi från detta ställe rundar hörnan ser vi arenan San Mames som också kallas för Katedralen och gatan framför oss är fullpackad med glada och förväntansfulla hemmafans. Den här matchen speglar också en del politiskt då det är stolta Baskien mot marängerna från Madrid. I Athletic spelar bara basker och enligt supportrarna är det helt otänkbart att det kommer att ändras, då spelar man hellre i division 4.

Vi kommer genast i slang med ett antal röd/vita supportrar som undrar vilka vi var som kom med grön/vita halsdukar och vår egen logga på bröstet av jackan. Under intagande av mera öl så byttes ett flertal halsdukar ägare och stämningen var verkligen trevlig. Då den största delen av Baskien pratar ganska dålig engelska fick vi med stora gester och yviga rörelser försöka förklara att vi var här för att supportra hemmalaget, detta uppskattades varvid det kom in ett antal gratisöl och vi kände oss otroligt välkomna. I dessa stunder förstår jag verkligen varför jag älskar detta med att åka runt i Europa och umgås med andra supportrar, det visar också att vi oavsett var man kommer ifrån och uppträder på ett bra sätt alltid är välkommen.

Ett par timmar senare äntrade vi arenan och då Lasse och Avesta som ordförande lyxat till det med V.I.P biljetter gled vi in utan någon längre kö. Väl inne gillade vi baren som serverade öl ända till Patrik kom och upplyste oss om att det fanns en GIN bar som serverade gigantiska gingroggar av olika smaker, men det mesta i glaset var trots allt is. Vi spårade upp våra platser och man satt verkligen behagligt och det var i stort sett utsålt (drygt 49 000). Matchen var riktigt bra men tyvärr så gjorde Real 1-2 alldeles för enkelt men fotbollsgodis över 93 minuter. Då vi var innehavare av V.I.P biljetter dröjde vi oss kvar runt Ginbaren i några timmar och här mådde alla riktigt bra.

Senare på kvällen delades gruppen upp och ett relativt stort gäng drog iväg på rockklubb och då jag själv inte var med så hoppas jag att någon kan delge dagboken någonting från klubben, det som vi hade hört var att det skulle vara en blandning mellan punk/country.

Ett sent besök på en restaurang fick avsluta kvällen med intagande av ytterligare någon öl och en bit fisk. Hemkomna till hotellrummet avslutade jag och Avesta med en musikfrågesport och under ca 2 timmar dominerade vår dalmas med kunskap av 70, 80 och 90-talsmusik.

Somnade ganska ovaggad och en otroligt härlig dag var till ända.

Bilbao
Med lem Kinkan och Kenneth flankerar lokal Athleticsupporter som stolt visar upp sin nya grönvita halsduk...

Välj en match...

Hem
Matcher vi sett
2017 - Estadio San Mamés

© Bajen International 2024