Svenska Cupmästare!!!

 

 Bajen Internationals tidslinje

 Bajen Internationals tidslinje

Pic
Publicerad: Juli 2013
Vad har egentligen hänt i föreningen sedan den grundades den där kalla vinterlördagen i januari 2005? Här presenteras en kortversion av klubbens tidslinje...

I begynnelsen...

2005
JANUARI
Den tjugandra januari 2005 var en kall vinterlördag. Ett gäng grabbar samlades i en söderförort hemma hos whiskeykonnässören Ankan för en gubbkväll med mat och god dryck. Under denna mycket trevliga afton kläcker en viss individ vid namn Kinkan ur sig en idé om att starta en reseklubb. Då samtliga på plats var Hammarbysupportrar blev beslutet att starta Bajen International så svårt att ta. Det bestämdes att resklubben skulle bestå av tio med lemmar (ja, det ska vara särskrivet...) och månatliga inbetalningar skulle ge en budget för arrangörerna att fixa med resa, boende och matchbiljetter. Kvällen förlöpte i våt atmosfär och vilka tio med lemmar som skulle ingå i klubben bestämdes. Ett regelverk började spånas på och idag har föreningen ett antal stadgar som med lemmarna måste följa.
2006
JANUARI
Till de två första ordföranden valdes med lemmarna Claes och Lillmyran. Med en budget på 2.800 kronor per skalle fick de i uppdrag att anordna klubbens premiärresa. En av de roligaste grejerna med klubbens upplägg är att resmålet ska vara hemligt för övriga med lemmar fram till och med avresedagen. Den elfte januari blev det samling på O'Learys vid T-centralen i Stockholm. En kort tripp med Flygbussarna tog Bajen International till Skavsta flygplats i Nyköping. Samtliga tio med lemmar följde med på denna resa som gick till Glasgow i Skottland. Matchen som sågs var mellan Celtic och Kilmarnock, det blev hemmaseger med 4-2 och som kuriosa kan nämnas att detta var Roy Keanes debutmatch för Celtic vilket promoverades med ett mäktigt tifo just på den läktaren som vi satt.
2007
JANUARI
Nästa med lem som tog över ordförandeposten var Sippa. I slutet av januari 2007 samlades gänget åter på T-centralen för vidare färd till Skavsta. Denna gång bestod resesällskapet av åtta med lemmar sedan två fått förhinder. Färden gick till Milano i Italien där vi under söndagen fick se Zlatan och hans dåvarande klubb Inter köra över Fiorentina på San Siro. Då budgeten fortfarande var aningens begränsad blev hotellet ett ettstjärnigt hotell nära domkyrkan i Milano. Ett riktigt skabbhotell med en hund som vandrade löst omkring i hotellets korridor. Varken varmvatten eller frukost värd namnet fanns att tillgå men vi var glada ändå. När det väl var dags att flyga hem så hade någon grävt av en strömkabel i Skavsta. Flyget ställdes in. Vi fick helt på egen hand (tack så jävla mycket Ryaniar...) byta flygplats och flyga hem med SAS hem dagen efter. Någon kompensation av skitbolaget från Irland utgick givetvis inte...
Insatsen höjs och resa med tåg sker för första (och sista!!!) gången...
2008
FEBRUARI
I februari 2008 är det dags för Danne och Ankan att arrangera resan. Nu har budgeten höjts till 4.200 kronor per skalle vilket innebär att vi slipper Ryanair. Denna gång flyger vi med Sterling till Amsterdam. Nu bor vi fyrstjärnigt mitt i centrala Amsterdam och matchdagen blir en heldag med guidad tur inne på Amsterdam Arena, brunch på klubbens fotbollsakademi och sedan het derbymatch mellan Ajax och Feyenoord som hemmalaget vinner med 3-0. En viss Kennedy Bakirciouglu gör ett inhopp i matchen och givetvis stiger jublet till höjderna, åtminstone där vi satt. Under resans gång hann vi med att besöka den berömda konserthallen Melkweg där vi njöt av flertalet band som lirade schysst musik. Dock höjde vi nog snittåldern en aning med vår närvaro.
2009
FEB/MARS
I februari 2009 händer något unikt. Ordföranden Pajas och Svenne väljer att boka resa med tåg. Slutdestination är Danmark och den alltid gemytliga staden Köpenhamn. Det var meningen att vi skulle se toppmatchen mellan FC Köpenhamn och Brøndby IF men den matchen flyttades sent så plan B fick införas. En ytterligare tågfärd tog oss matchdagen till byn Odense. Där såg vi Odense BK mot SønderjyskE som slutade 2-0. Vi kom i slang med supportergruppen Tigers Nyborg och festade hårt med dem innan, under och efter matchen på Café Sprogø tills vi tog sista tåget tillbaks till Köpenhamn. Inget ont om denna resa men efter denna beslöt vi att förbjuda resande med tåg och vi förbjöd Danmark, Norge och Finland som resmålsländer.
2009
JUNI
Efter klubbens fjärde resa till Köpenhamn väljer med lemmarna Ankan och Pajas att lämna klubben. Ett extramöte den tionde juni påkallas och hålls hemma hos med lem Kinkan. Efter en omsorgsfull diskussion så väljs två nya med lemmar in i föreningen. Med lemmar Kenneth och Patrik röstas enhälligt in i Bajen International. I augusti samma år bjuder nya med lemmen Kenneth på lunch hemmavid innan en bajenmatch. De två nya med lemmarna hälsas välkomna och deras medlemsskap i klubben är således officiellt.
2010
FEBRUARI
Inför klubbens femte resa är det med lemmar Kinkan och Bullen som håller i orförandeklubban. För första gången blir det en mellanlandning, när vi landar i Schiphol, Amsterdam vet vi fortfarande inte vart vi ska. Slutdestinationen Istanbul offentliggörs medans vi springandes på flygplatsen försöker hinna med nästa plan. Här bränns en fjärdel av budgeten på matchbiljetterna. Vi får se det stekheta derbyt mellan Besiktas och Galatasaray som slutar 1-1. Trots att det var februari lallade vi omkring i t-shirs i 20 gradig värme. Vi tog en båttripp på Bosporen och besökte Istanbuls östra delar som ligger i Asien. Första puben vi besökte hette The North Shield. Pubchefen Nuri förälskade sig i oss och dissade övriga gäster till förmån för oss under hela vår vistelse.
2011
FEBRUARI
Med lem Bullen blev förste man att vara ordförande två år i rad. Tillsammans med anglofilen Svenne arrangerade dessa herrar en resa till Liverpool i februari 2011. Vistelsen i denna skitiga industristad blev angenäm med många pub och nattklubbsbesök. Matchdagen spenderades på Goodison Park där hemmalaget Everton tvålade dit Sunderland med 2-0. Kostnaden för matchbiljetterna blev väldigt modest då Svennes kamrater Iain och Heidi ordnade dessa till ett mycket bra pris. Innan och efter ölades det med lokala Evertonfans, bl.a. med den vältatuerade Big John. Givetvis blev det ett kulturellt inslag under resan då Beatlesmuseumet besöktes.
Premiär för två officiella fotbollsmatcher under resan...
2012
FEBRUARI
Nu är det dags för nya med lemmen Patrik att arrangera. Tillsammans med Danne så ordnar de första resan till Tyskland. Vi kommer att bo (och festa) i Düsseldorf. Lördagen börjar med tåg till Dortmund där vi ser matchen mellan stadens hemmalag och Bayer Leverkusen som slutar med hemmavinst 1-0. Mäktigt att få uppleva den berömda Gula Väggen. Söndagen startar också med tåg. Denna gång till Köln som på fotbollsplan möter Hamburg och matchen slutar med bortavinst 0-1. I Köln besöktes givetvis den imponerande Domkyrkan och vi hann med en ordentlig pubrunda innan matchen på ett tiotal pubar runtomkring i staden. De lokala!?! guiderna Helmut och Wolfgang visade oss runt i Düsseldorf där det blev många pubbesök och den inhemska örtlikören Killepitsch slank ned flertalet gånger i våra strupar.
2012
APRIL
I april kommer det tråkiga beskedet att med lemmarna Bullen och Svenne väljer att lämna klubben. Nuvarande ordförande Claes kallar till extramöte på hemmaplan för val av nya med lemmar. Efter ett trevligt kafferep så kommer vi fram till tre namn som nya med lemmar i Bajen International. Samtliga rings upp och samtliga tackar Ja. Några veckor senare har Kenneth åter igen en lunch hemma hos sig innan en bajenfajt där vi hälsar Anders, Fredrik och Avesta välkomna som nya med lemmar i klubben. Den som inte sov allt för hårt på matematiklektionerna kan nu räkna ut att vi är elva med lemmar i klubben. En fullödig startelva således. Något som med lem Patrik tidigare föreslagit men blivit hånad för, men det är aldrig för sent än att man kan ändra sig...
2013
MARS
För första gången är vi alltså elva personer som åker på en resa. Ordföranden Claes och Ola arrangerar i mars 2013 den åttonde resan som landar i Prag. Det här är nog den billigaste resan vad gäller omkostnader på plats. Matchbiljetten till Bohemians Praha 1905 mot FC Fastav Zlin kostade 40 kronor styck. För övrigt så vann hemmalaget med 2-1 efter ett straffmål i 97:e minuten. Den dyraste ölen under resan var i hotellbaren, hela 18 kronor kostade en 60 centiliters öl. Mest minnesvärt under denna resa var den två timmar långa guidade Segwayturen vi genomförde på lördag förmiddag. Ingen hade testat detta tidigare och alla var helt lyriska efteråt. Halvvägs in i turen fick vi en dryckespaus på ett mikrobryggeri i ett gammalt munkkloster, mycket trevligt och uppskattat inslag.
2013
JULI
Klubben har alltså hittills genomfört åtta resor. Totalt har klubben haft femton med lemmar varav elva nu är aktiva. De nuvarande ordföranden, Kinkan och Kenneth, har annonserat i juli 2013 att föreningens nionde resa kommer att ske mellan torsdagen den 27:e februari och måndagen den 3:e mars.
2014
FEB/MARS
Med lemmarna har börjar annonsera om de ska med eller inte. Spekulationerna om kommande resmål har också som vanligt kommit igång. Det har varit mycket försnack om champagne, ostron och kaviar och eftersom resan är på fem dagar har det även talats om långresa till något exklusivt ställe. Vad det kommer landa återstår ju att se, inte förräns den 27:e februari kommer det offentliggöras vid resesamlingen...

Artiklar

 Bajen Internationals tidslinje

Diversesidan

Hem  »  
Diverse  »  
Artiklar  »  
Bajen Internationals tidslinje

Bajen International
Grundad 2005

© Bajen International 2021

pic