Artiklar

Artiklar

Skansenderby 2015

mb

Twitter (engelska för "kvitter" eller "kvittra") är en social nätverkstjänst och mikroblogg där man skriver meddelanden, så kallade tweets, med en begränsning på 140 tecken. Om man var på plats på Nya Söderstadion 13/4-2015 eller satt i tv-soffan kan denna läsning vara underhållande. Det är alltså Djurgårdens IF officiella Twitteranvändares referat från matchen på mikrobloggen Twitter. Det finns en del guldkornsuttalanden i texten, rapporteringen blir aningens mer frusterad (och underhållande) ju längre matchen lider...

 Till artikeln...

Puttisholmen 2017

mb

Sedan 2013 har Bajen International varje sommaren haft ynnesten att spendera en heldag i skärgården under en matchdag. Med lem Anders har tillsammans med sin familj öppnat sin famn och bjudit in resklubben till en fantastisk miljö med god dryck tillika mat. Och 2017 blev första året då bajens match på kvällen slutade med seger. En tradition vi hoppas innerligt kommer att hålla i sig...

 Till artikeln...

Eriks svensexa

mb

Vår grönvite hjälte i Nederländsk exil, Erik Israelsson, hade häromförledes sin svensexa på ett soligt Öland. Eriks broder Johan med samma efternamn var arrangör för detta evenemang. En av punkterna var att kitta Erik i en vacker t-shirt som skulle bäras hela dagen. Döm om vår förvåning när broder Johan kontaktades just oss för detta delikata uppdrag...

 Till artikeln...

BI rekommenderar: SEGWAY

mb

På vår åttonde resa som gick av stapeln 2013 till den underbara staden Prag genomförde vi för första gången någonsin en guidad segwaytur. Något vi kommer att fortsätta med framöver också.

 Till artikeln...

Erik Israelsson - en sann bajenkämpe

mb

2015 års säsongs hemmaderby mot laget från Mordor vanns med 1-0 efter en praktnick av ingen mindre än Erik Israelsson. Tyvärr var Erik den ende som inte mindes det heroiska målet då han förloradet medvetandet vid just målsituationen...

 Till artikeln...

Med lem Kinkan - vår globetrotter av unika mått

mb

Nog för att Bajen International är en reseklubb med en årlig resa utomlands (företrädesvis i Europa) men med lem Kinkans resor vid sidan om går utöver det vanliga. Är det någon som kan kallas Globetrotter är det Kinkan. Många resor har det blivit genom åren för denne ståtlig herre. I september/oktober 2015 bar det åter iväg på en spektakulär tripp österut.

 Till artikeln...

Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...

mb

Vad händer egentligen med en människa när man blir med lem i Bajen International? Vi går på djupet med denna existentiella fråga. I fallet med Patrik, som blev med lem i klubben 2009, är likheten med Franz Kafkas roman Förvandlingen påfallande stor.

 Till artikeln...

Bajen International på talangjakt

mb

Då Hammarby Fotboll uppenbarligen har svårt att få in talanger i truppen som pallar en hård, trälig Superettanmiljö har Bajen International blandat sig in i leken. Sommaren 2013 besöktes den vackert belägna idrottsarenan Strandvallen i Nyland beläget i Kramfors kommun. Där spelades en stenhård match mellan hemmalaget IFK Nyland och Anundsjö IF. Nu var det inte a-lagen som spelade utan pojkar födda 1997 (och som det är norröver, spelare födda både -99, -98 och eventuellt yngre ändå). Det skönaste inslaget i fajten var Anundsjö IF:s nummer 4, med tilltalsnamnet Maja.

 Till artikeln...

Lördagen den tjugonde juli 2013

mb

Lördagen den tjugonde juli 2013 inleddes en ny era. Tyvärr inte så mycket på det sportsliga planet men väl på den nya arenan. Flertalet av Bajen Internationals med lemmar laddade upp i skärgården. Två laddade på Medis. Alla hamnade de till slut på den nya arenan som de flesta var överväldigande positiva till. Tyvärr kunde som bekant inte laget på plan bjuda upp till fest men som vanligt ordnade fansen en riktig höjdarkväll.

 Till artikeln...

Bengt 'Cidden' Andersson

mb

Sveriges största fotbollspoet, Bengt 'Cidden' Andersson, blev 64 år gammal. Hans mest kända verk är diktsamlingen 'Hela bollen skall ligga still' (1991) som uteslutande är dikter om fotboll. Det är en underdrift att säga att dessa dikter är en fröjd för sinnet att läsa. En sann fotbollsälskare borde (måste) ta del av herr Anderssons mästerverk.

 Till artikeln...

Luke vs Dan - vilken 'Bad Boy' kommer göra succé?

mb

Lördagen den tjugonde juli är det premiär för Hammarby IF på Nya Söderstadion. Motståndare är Örgryte IS men det är av mindre vikt och intresse. Den stora snackisen just nu är om bajens nyförvärv, Luke Rodgers, kommer göra succé på planen eller kommer han att överglänsas av Bajen Internationals egen Bad Boy, Danne, på läktaren?

 Till artikeln...

Söderstadion 1967 - 2013

mb

En epok går i graven - saknad av alla. Söndagen den 23:e juni 2013 blev en historisk dag. Alla grönvita hjärtan kunde då konstatera att hemmaborgen Söderstadion har gjort sitt. Som väntat blev det fansen som stod för det värdiga avskedshyllningarna. Av diverse utlovade festligheter innan/efter matchen blev det platt fall. Matchen mot Ängelholm höll också på att falla platt men kung Kennedy klev in och räddade festen med en frisparkskanon.

 Till artikeln...

Välkomstmiddag 2012

mb

Måndagen den 28:e maj 2012 var det dags för Bajen Internationals tre senaste medlemmar att få officiell BI-status. Det anordnades en välkomstmiddag hemma hos medlem Kenneth med god mat och dryck. Efter middag, lite frågesport och allmänt skitsnack bar det av till Söderstadion för match mellan Bajen och Falkenberg. Tyvärr förbyttes den allmänna glädjen till viss besvikelse när matchen väl var färdigspelad.

 Till artikeln...

© Bajen International - 2024

Välkomstmiddag 2012

Välkomstmiddag 2012

Pic
Publicerad: Augusti 2012
Måndagen den 28:e maj 2012 var det dags för Bajen Internationals tre senaste medlemmar att få officiell BI-status. Det anordnades en välkomstmiddag hemma hos medlem Kenneth med god mat och dryck. Till höger syns de tre lyckligt lottade: Avesta, Fredrik samt Anders. Samtliga erhöll ett startkit med en halsduk och mössa samt lite reklamatteraljer. Efter middag, lite frågesport och allmänt skitsnack bar det av till Söderstadion för match mellan Bajen och Falkenberg. Tyvärr förbyttes den allmänna glädjen till viss besvikelse när matchen väl var färdigspelad.

Bildgalleri från denna dag...

BI-1
Kökskonst
Till middag serverades en delikat stroganoff med ris och sallad. Tillredd i detta Guide Michelin kök av Kenneth the Cook.
BI-1
Medlem Kinkan
Oj, någon har fått tyst på Kinkan, det hör ju inte till vanligheterna...
BI-1
Anslagstavla
Så här ska en anslagstavla se ut i varje grönvitt hem...
BI-1
Stilleben I
Medlem Avesta (i mitten) flexar och visar hur en biceps ska se ut för en något förskräckt medlem Ola.
BI-1
Beervana
Danne a.k.a. Helmut hade med sig egen bira, Beervana. En ny sommarlager från Spendrups som hittills fått 2.5 Kenta i ölguiden.
BI-1
Gäsp eller skratt?
Antingen hade nye medlemmen Anders väldigt roligt åt något eller så var klockan närmare läggdags för farbror.
BI-1
Kapten Röd-/gråskägg
Föreningen kanske måste sponsra ordförande Claes med nya rakhyvlar. Så här får det inte se ut. Men ölen verkar god.
BI-1
Stilleben II
Undrar vad denna diskussion handlade om? Kinkan allvarlig, Ola mystisk, Avesta klunkandes och Danne intresserad.
BI-1
Findrickat
Oj då. Kinkan gav sig även på findrickat, här i form av Famous Grouse.
BI-1
Rakryggad
Föreningens mest rakryggade medlem, Danne, dricker java. Undrar om han glömt galgen i tröjan?!?
BI-1
Kontroll
Så ska en TV-fåtölj se ut. Dubbla fjärrkontroller på armstödet. Det där rutiga i stolen är väl mer tveksamt...
BI-1
Upplyst
Åh fan, det var Anders som satt där. Välkommen till Bajen International.
BI-1
Välkomsttal
Ordförande Claes höll välkomsttal och delade ut startkit till de nya medlemmarna. Även ett quiz kördes men vem som vann är fortfarande oklart...
BI-1
Välkomstskål
Medlem Danne skålade välkommen till alla nya medlemmar.
BI-1
Vinnare
Middagsvärden Kenneth belönades för sin vinst i den gamla tipsklubben.
BI-1
Medalj och diplom
Det blev en äkta (choklad) guldmedalj och diplom för jordskredssegern i tipsklubben.
BI-1
Stolt vinnare
En stolt Kenneth försöker läsa vad det står på diplomet.
BI-1
Chokladsmak
Anders funderar över hur den där medaljen skulle smaka. Trams tyckte Kinkan som hellre såg på TV.
BI-1
Skål Fredrik!
En törstig och glad ny medlem Fredrik som firar sitt medlemsskap i Bajen International.
BI-1
Skål Avesta!
Nye medlemmen Avesta öppnar sitt startkit (mössa, halsduk, vykort och visitkort).
BI-1
Skål Anders!
Aj då, nye medlemmen Anders verkar behöva hjälp med att öppna startkittet.
BI-1
Mera Skål!
Det här är nog den officiella inskålningen av de nya medlemmarna.
BI-1
Upp
Givetvis ska ölen drickas upp. Anders visar att han är en fullvårdig medlem av Bajen International.
BI-1
Tackar?
Medlem Fredrik tackar för förtroendet (eller klagar han på mössans storlek?).
BI-1
Tackar 2?
Medlem Anders tackar för förtroendet (eller klagar han på halsdukens storlek?).
BI-1
Vems är störst?
Aj då. De tre nya börjar direkt mäta vems som är störst. Av blickarna att döma verkar Avesta ligga bra till.
BI-1
På topp
Humöret var det inget fel på. Fredrik bränner av ett svärmorsleende.

Välj en annan artikel att läsa...

Hem  »  
Artiklar  »  
Välkomstmiddag 2012

Grundad 2005

© Bajen International 2024