Artiklar

Artiklar

Skansenderby 2015

mb

Twitter (engelska för "kvitter" eller "kvittra") är en social nätverkstjänst och mikroblogg där man skriver meddelanden, så kallade tweets, med en begränsning på 140 tecken. Om man var på plats på Nya Söderstadion 13/4-2015 eller satt i tv-soffan kan denna läsning vara underhållande. Det är alltså Djurgårdens IF officiella Twitteranvändares referat från matchen på mikrobloggen Twitter. Det finns en del guldkornsuttalanden i texten, rapporteringen blir aningens mer frusterad (och underhållande) ju längre matchen lider...

 Till artikeln...

Puttisholmen 2017

mb

Sedan 2013 har Bajen International varje sommaren haft ynnesten att spendera en heldag i skärgården under en matchdag. Med lem Anders har tillsammans med sin familj öppnat sin famn och bjudit in resklubben till en fantastisk miljö med god dryck tillika mat. Och 2017 blev första året då bajens match på kvällen slutade med seger. En tradition vi hoppas innerligt kommer att hålla i sig...

 Till artikeln...

Eriks svensexa

mb

Vår grönvite hjälte i Nederländsk exil, Erik Israelsson, hade häromförledes sin svensexa på ett soligt Öland. Eriks broder Johan med samma efternamn var arrangör för detta evenemang. En av punkterna var att kitta Erik i en vacker t-shirt som skulle bäras hela dagen. Döm om vår förvåning när broder Johan kontaktades just oss för detta delikata uppdrag...

 Till artikeln...

BI rekommenderar: SEGWAY

mb

På vår åttonde resa som gick av stapeln 2013 till den underbara staden Prag genomförde vi för första gången någonsin en guidad segwaytur. Något vi kommer att fortsätta med framöver också.

 Till artikeln...

Erik Israelsson - en sann bajenkämpe

mb

2015 års säsongs hemmaderby mot laget från Mordor vanns med 1-0 efter en praktnick av ingen mindre än Erik Israelsson. Tyvärr var Erik den ende som inte mindes det heroiska målet då han förloradet medvetandet vid just målsituationen...

 Till artikeln...

Med lem Kinkan - vår globetrotter av unika mått

mb

Nog för att Bajen International är en reseklubb med en årlig resa utomlands (företrädesvis i Europa) men med lem Kinkans resor vid sidan om går utöver det vanliga. Är det någon som kan kallas Globetrotter är det Kinkan. Många resor har det blivit genom åren för denne ståtlig herre. I september/oktober 2015 bar det åter iväg på en spektakulär tripp österut.

 Till artikeln...

Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...

mb

Vad händer egentligen med en människa när man blir med lem i Bajen International? Vi går på djupet med denna existentiella fråga. I fallet med Patrik, som blev med lem i klubben 2009, är likheten med Franz Kafkas roman Förvandlingen påfallande stor.

 Till artikeln...

Bajen International på talangjakt

mb

Då Hammarby Fotboll uppenbarligen har svårt att få in talanger i truppen som pallar en hård, trälig Superettanmiljö har Bajen International blandat sig in i leken. Sommaren 2013 besöktes den vackert belägna idrottsarenan Strandvallen i Nyland beläget i Kramfors kommun. Där spelades en stenhård match mellan hemmalaget IFK Nyland och Anundsjö IF. Nu var det inte a-lagen som spelade utan pojkar födda 1997 (och som det är norröver, spelare födda både -99, -98 och eventuellt yngre ändå). Det skönaste inslaget i fajten var Anundsjö IF:s nummer 4, med tilltalsnamnet Maja.

 Till artikeln...

Lördagen den tjugonde juli 2013

mb

Lördagen den tjugonde juli 2013 inleddes en ny era. Tyvärr inte så mycket på det sportsliga planet men väl på den nya arenan. Flertalet av Bajen Internationals med lemmar laddade upp i skärgården. Två laddade på Medis. Alla hamnade de till slut på den nya arenan som de flesta var överväldigande positiva till. Tyvärr kunde som bekant inte laget på plan bjuda upp till fest men som vanligt ordnade fansen en riktig höjdarkväll.

 Till artikeln...

Bengt 'Cidden' Andersson

mb

Sveriges största fotbollspoet, Bengt 'Cidden' Andersson, blev 64 år gammal. Hans mest kända verk är diktsamlingen 'Hela bollen skall ligga still' (1991) som uteslutande är dikter om fotboll. Det är en underdrift att säga att dessa dikter är en fröjd för sinnet att läsa. En sann fotbollsälskare borde (måste) ta del av herr Anderssons mästerverk.

 Till artikeln...

Luke vs Dan - vilken 'Bad Boy' kommer göra succé?

mb

Lördagen den tjugonde juli är det premiär för Hammarby IF på Nya Söderstadion. Motståndare är Örgryte IS men det är av mindre vikt och intresse. Den stora snackisen just nu är om bajens nyförvärv, Luke Rodgers, kommer göra succé på planen eller kommer han att överglänsas av Bajen Internationals egen Bad Boy, Danne, på läktaren?

 Till artikeln...

Söderstadion 1967 - 2013

mb

En epok går i graven - saknad av alla. Söndagen den 23:e juni 2013 blev en historisk dag. Alla grönvita hjärtan kunde då konstatera att hemmaborgen Söderstadion har gjort sitt. Som väntat blev det fansen som stod för det värdiga avskedshyllningarna. Av diverse utlovade festligheter innan/efter matchen blev det platt fall. Matchen mot Ängelholm höll också på att falla platt men kung Kennedy klev in och räddade festen med en frisparkskanon.

 Till artikeln...

Välkomstmiddag 2012

mb

Måndagen den 28:e maj 2012 var det dags för Bajen Internationals tre senaste medlemmar att få officiell BI-status. Det anordnades en välkomstmiddag hemma hos medlem Kenneth med god mat och dryck. Efter middag, lite frågesport och allmänt skitsnack bar det av till Söderstadion för match mellan Bajen och Falkenberg. Tyvärr förbyttes den allmänna glädjen till viss besvikelse när matchen väl var färdigspelad.

 Till artikeln...

© Bajen International - 2024

Luke vs Dan - vilken 'Bad Boy' kommer göra succé?

Luke vs Dan - vilken 'Bad Boy' kommer göra succé?

Pic
Publicerad: Juli 2013
Lördagen den tjugonde juli är det premiär för Hammarby IF på Nya Söderstadion. Motståndare är Örgryte IS men det är av mindre vikt och intresse. Den stora snackisen just nu är om bajens nyförvärv, Luke Rodgers, kommer göra succé på planen eller kommer han att överglänsas av Bajen Internationals egen Bad Boy, Danne, på läktaren?

Bad Boy Luke från Birmingham...

Trettioettårige engelsmannen Luke Rodgers från Birmingham blev i början av juli klar för Hammarby IF. Han är tänkt att frälsa bajen med att göra något som vi supportrar inte är bortskämda med... MÅL... Massor av mål hoppas vi att detta muskelknippe från regnön ska bidraga med resten av säsongen 2013 så att vi får en värdig avslutning på densamma.
Herr Rodgers har ett rykte om sig att vara en 'Bad Boy' vid sidan av fotbollsplan. För vår del funkar det utmärkt om han lever upp till det både på och utanför Nya Söderstadions (fusk)gröna fotbollsmatta. Tillsammans med Monday James ser vi framtida skövling av motståndare i Superettans underbara värld. Frågan är inte när, utan hur snart kommer det första gula kortet riktas mot Rodgers i den grönvita tröjan?
Under sin långa fotbollskarriär har Rodgers representerat en räcka av klubbar. Shrewsbury Town (ENG), Crewe Alexandra (ENG), Port Vale (ENG), Yeovil Town (ENG), Notts County (ENG), New York Red Bulls (USA), Lillestrøm (NOR) samt Portsmouth (ENG) innan han nu har kritat på för Hammarby IF. Vi i Bajen International önskar ett stort 'Lycka till' i vår älskade klubb. Hoppas det blir succé och inte pannkaka, vi har längtat så länge efter en riktig striker...

Bad Boy Danne från Bagarmossen...

BBD Våra förhoppningar står som sagt till att Luke Rodgers kommer att lyckas i den grönvita dressen. Om det skulle bli ett bakslag så vänder vi blicken mot Bajen Internationals egen 'Bad Boy' Danne. Bördig från Bagis så förstår ju gemene man att detta inte heller är någon duvunge. Danne kommer att göra sitt yttersta för att sätta sin prägel på övre östra läktaren på Nya Söderstadion där Bajen International kommer att sitta.
Med en bakgrund som fotomodell (främst för tidningen 'Vi Sugrör'), stenhård mittback i Bagarmossen BK och storkonsument av över- och underjästa produkter i dryckesform kan vi garantera valuta för pengarna för de individer som föräras av Dannes närvaro.
Nu inväntar vi den tjugonde juli med tillförsikt och hoppas att våra blickar kommer vara klistrade på innerplan där våra grönvita representanter förhoppningsvis under sommaruppehållet kommit till insikt om att de på allvar måste börja prestera på banan. Mot en värdig avslutning av säsongen 2013... Annars får vi rikta blickarna mot Danne, även kallad Adonis - mannen med den vackra säden (som hon på Soldaten Svejk tjatade om hösten 2010...).

Forza Bajen!


Välj en annan artikel att läsa...

Hem  »  
Artiklar  »  
Luke vs Dan - vilken 'Bad Boy' kommer göra succé?

Grundad 2005

© Bajen International 2024