Artiklar

Artiklar

Skansenderby 2015

mb

Twitter (engelska för "kvitter" eller "kvittra") är en social nätverkstjänst och mikroblogg där man skriver meddelanden, så kallade tweets, med en begränsning på 140 tecken. Om man var på plats på Nya Söderstadion 13/4-2015 eller satt i tv-soffan kan denna läsning vara underhållande. Det är alltså Djurgårdens IF officiella Twitteranvändares referat från matchen på mikrobloggen Twitter. Det finns en del guldkornsuttalanden i texten, rapporteringen blir aningens mer frusterad (och underhållande) ju längre matchen lider...

 Till artikeln...

Puttisholmen 2017

mb

Sedan 2013 har Bajen International varje sommaren haft ynnesten att spendera en heldag i skärgården under en matchdag. Med lem Anders har tillsammans med sin familj öppnat sin famn och bjudit in resklubben till en fantastisk miljö med god dryck tillika mat. Och 2017 blev första året då bajens match på kvällen slutade med seger. En tradition vi hoppas innerligt kommer att hålla i sig...

 Till artikeln...

Eriks svensexa

mb

Vår grönvite hjälte i Nederländsk exil, Erik Israelsson, hade häromförledes sin svensexa på ett soligt Öland. Eriks broder Johan med samma efternamn var arrangör för detta evenemang. En av punkterna var att kitta Erik i en vacker t-shirt som skulle bäras hela dagen. Döm om vår förvåning när broder Johan kontaktades just oss för detta delikata uppdrag...

 Till artikeln...

BI rekommenderar: SEGWAY

mb

På vår åttonde resa som gick av stapeln 2013 till den underbara staden Prag genomförde vi för första gången någonsin en guidad segwaytur. Något vi kommer att fortsätta med framöver också.

 Till artikeln...

Erik Israelsson - en sann bajenkämpe

mb

2015 års säsongs hemmaderby mot laget från Mordor vanns med 1-0 efter en praktnick av ingen mindre än Erik Israelsson. Tyvärr var Erik den ende som inte mindes det heroiska målet då han förloradet medvetandet vid just målsituationen...

 Till artikeln...

Med lem Kinkan - vår globetrotter av unika mått

mb

Nog för att Bajen International är en reseklubb med en årlig resa utomlands (företrädesvis i Europa) men med lem Kinkans resor vid sidan om går utöver det vanliga. Är det någon som kan kallas Globetrotter är det Kinkan. Många resor har det blivit genom åren för denne ståtlig herre. I september/oktober 2015 bar det åter iväg på en spektakulär tripp österut.

 Till artikeln...

Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...

mb

Vad händer egentligen med en människa när man blir med lem i Bajen International? Vi går på djupet med denna existentiella fråga. I fallet med Patrik, som blev med lem i klubben 2009, är likheten med Franz Kafkas roman Förvandlingen påfallande stor.

 Till artikeln...

Bajen International på talangjakt

mb

Då Hammarby Fotboll uppenbarligen har svårt att få in talanger i truppen som pallar en hård, trälig Superettanmiljö har Bajen International blandat sig in i leken. Sommaren 2013 besöktes den vackert belägna idrottsarenan Strandvallen i Nyland beläget i Kramfors kommun. Där spelades en stenhård match mellan hemmalaget IFK Nyland och Anundsjö IF. Nu var det inte a-lagen som spelade utan pojkar födda 1997 (och som det är norröver, spelare födda både -99, -98 och eventuellt yngre ändå). Det skönaste inslaget i fajten var Anundsjö IF:s nummer 4, med tilltalsnamnet Maja.

 Till artikeln...

Lördagen den tjugonde juli 2013

mb

Lördagen den tjugonde juli 2013 inleddes en ny era. Tyvärr inte så mycket på det sportsliga planet men väl på den nya arenan. Flertalet av Bajen Internationals med lemmar laddade upp i skärgården. Två laddade på Medis. Alla hamnade de till slut på den nya arenan som de flesta var överväldigande positiva till. Tyvärr kunde som bekant inte laget på plan bjuda upp till fest men som vanligt ordnade fansen en riktig höjdarkväll.

 Till artikeln...

Bengt 'Cidden' Andersson

mb

Sveriges största fotbollspoet, Bengt 'Cidden' Andersson, blev 64 år gammal. Hans mest kända verk är diktsamlingen 'Hela bollen skall ligga still' (1991) som uteslutande är dikter om fotboll. Det är en underdrift att säga att dessa dikter är en fröjd för sinnet att läsa. En sann fotbollsälskare borde (måste) ta del av herr Anderssons mästerverk.

 Till artikeln...

Luke vs Dan - vilken 'Bad Boy' kommer göra succé?

mb

Lördagen den tjugonde juli är det premiär för Hammarby IF på Nya Söderstadion. Motståndare är Örgryte IS men det är av mindre vikt och intresse. Den stora snackisen just nu är om bajens nyförvärv, Luke Rodgers, kommer göra succé på planen eller kommer han att överglänsas av Bajen Internationals egen Bad Boy, Danne, på läktaren?

 Till artikeln...

Söderstadion 1967 - 2013

mb

En epok går i graven - saknad av alla. Söndagen den 23:e juni 2013 blev en historisk dag. Alla grönvita hjärtan kunde då konstatera att hemmaborgen Söderstadion har gjort sitt. Som väntat blev det fansen som stod för det värdiga avskedshyllningarna. Av diverse utlovade festligheter innan/efter matchen blev det platt fall. Matchen mot Ängelholm höll också på att falla platt men kung Kennedy klev in och räddade festen med en frisparkskanon.

 Till artikeln...

Välkomstmiddag 2012

mb

Måndagen den 28:e maj 2012 var det dags för Bajen Internationals tre senaste medlemmar att få officiell BI-status. Det anordnades en välkomstmiddag hemma hos medlem Kenneth med god mat och dryck. Efter middag, lite frågesport och allmänt skitsnack bar det av till Söderstadion för match mellan Bajen och Falkenberg. Tyvärr förbyttes den allmänna glädjen till viss besvikelse när matchen väl var färdigspelad.

 Till artikeln...

© Bajen International - 2024

Skansenderby 2015

Skansenderby 2015

Pic
Publicerad: September 2018

Underhållande Twitterläsning

Twitter (engelska för "kvitter" eller "kvittra") är en social nätverkstjänst och mikroblogg där man skriver meddelanden, så kallade tweets, med en begränsning på 140 tecken. Om man var på plats på Nya Söderstadion 13/4-2015 eller satt i tv-soffan kan nedan läsning vara underhållande. Det är alltså Djurgårdens IF officiella Twitteranvändares referat från matchen på mikrobloggen Twitter. Det finns en del guldkornsuttalanden i texten nedan, rapporteringen blir aningens mer frusterad (och underhållande) ju längre matchen lider...

Hur gick det i matchen då? Jo, Bajen vann med 2-1...

BullShit

Tio minuter kvar till avspark i derbyt. Extremt spännande blir det och intressant att se hur den nya formationen 4-3-1-2 kommer att fungera.

Grymt drag på den fullsatta Djurgårdsläktaren inför matchstart.

Fantastiskt Djurgårdstifo visas upp inför matchstart.

Avsparken är fördröjd på grund av att brandlarmet utlöstes vid bengalbränningen.

Nu kör vi, matchen är igång. Kom igen nu DIF!!!

Intensiv inledning och DIF-klacken sjunger ut bajenklacken.

Hm, visst tryck från de grönvita inledningsvis. Bra blårandig defensiv dock.

Inga riktigt heta målchanser än med tio minuter spelade. Jämnt fördelat bollinnehav.

Bra räddning Höie på Kennedys skott i farligt läge.

Kerim Mrabti terrierjagar på mittfältet. Härligt att se.

Tungt skott av Berntsen som tyvärr blockas av en bajenförsvarare.

Ooops, farligt skott från Thorsteinböö som Höie räddar skickligt. Fjärde avslutet för bajen så här långt, kom igen nu DIF.

Farligt när Johnson och Mushekwi är på väg igenom men Hopf hinner ut och täcker.

Nära för Sam Johnson som nickar på Berntsens inlägg när DIF ställer om snabbt men Hopf räddar.

JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! Sam Johnson sätter 1-0 för DIF.

Inlägget kom från vänster och Mushekwi skarvade fram den. Innan dess prickade Kennedey ribban i anfallet före. Dramatik indeed.

Jesper Arvidsson är också en stor hjälte som blockerar det efterföljande skottet på ribbreturen med en tåspets i situationen innan. Stort!

Ojojoj, nära för Haris som går på skott som touchar stolpens utsida i 32:a minuten.

Bra kombination på vänsterkanten av firma Arvidsson/Berntsen där Sam får skottläge men inte får till avslutet.

Jätteläge för Kerim som är helt fri med Hopf men lobbar utanför. Synd, synd, synd.

Faltsetas verkar ha åkt på en smäll och signalerar för eventuellt byte.

Samtidigt som Kennedy drar en armbåge i ansiktet på Haris. Såg dock oavsiktligt ut.

LIVE on #Periscope: Klacken

Djurgården äger matchen nu, mycket bra period. Fem minuter kvar av halvleken.

Byte DIF, Faltsetas måste lämna och Kevin Walker kommer in.

Bra räddning igen av storspelande Höie som parerar Israelsson skott i 45:e.

LIVE on #Periscope: Faltsetas utbytt

Bra läge för Haris som fiskar upp bollen i boxen men dessvärre få han inte skottet på mål.

Slut på första halvleken och 1-0 till DIF.

Mera bengaldelay innan andra halvleken kommer igång. Vi väntar...

Nu så, andra halvleken igång. Kom igen nu DIF!!!

Haris tar ett lurigt skott från kanten som går metern utanför.

Ny Höieräddning på Kennedyskott, börjar bli en följetong...

Bra rensning av Tim Björkström, fin insats av Tim så här långt.

Åh nej, Kennedy drar iväg ett chansskott som går in i bortre gaveln. 1-1, kämpa DIF.

Byte för DIF i 56:e Karlström in, Radetinac ut.

Men vad i h-vete! Hammarby får ett turmål när Johan Persons skott hamnar hos Besara som turligt fumlar in bollen. Kämpa DIF!!!

Nära för DIF när Sam Johnson jobbar fram ett bra läge. Med lite marginaler på vår sida hade det kunnat leda till kvittering. Den kommer...

Bra chans i 68:e men Arvidssons inspel från vänster går igenom alla blåränder i boxen.

Tungt skott från Walker och sedan från Kalrström minuten efter. Bra DIF-tryck nu.

Härligt jobb av Karlström som jobbar fram en hörna.

Arvidsson vinner duellen på hörnan men nicken går rakt på Hopf. Bara DIF nu som äger matchen fullständigt.

Tungt skott igen av Jesper Karlström strax utanför. Bajen är utspelade, det måste komma en kvittering snart,

Byte DIF, Käck in istället för Arvidsson i 80:e.

Kämpa Djurgården ekar på läktaren. Åtta minuter kvar plus tillägg.

Kennedy trillar lätt som vanligt och domaren ger frisparkar.

Kennedy är dock bättre på att skjuta än att stå på benen. Frisparken går i stolpens utsida.

Grymt läge för Kevin Walker men skottet går över. Två kvar.

Sam Johnson på väg igenom men rivs ner av Batan. Ingen frispark ens.

Det är slut. Hammarby vinner en inte speciellt rättvis seger men de grönvita tycks ha turen på sin sida i år. Nya tag mot Kalmar.

På plats med en ursäkt för en alltför onyanserad derbyrapportering. Frustration och ilska känner nog alla men känslor ska tyglas officiellt.

Pelle direkt efter slutsignalen: En tung förlust mot Hammarby, och här kommer en första analys... #difboll #diftv


Välj en annan artikel att läsa...

Hem  »  
Artiklar  »  
Skansenderby 2015

Grundad 2005

© Bajen International 2024