Artiklar

Artiklar

Skansenderby 2015

mb

Twitter (engelska för "kvitter" eller "kvittra") är en social nätverkstjänst och mikroblogg där man skriver meddelanden, så kallade tweets, med en begränsning på 140 tecken. Om man var på plats på Nya Söderstadion 13/4-2015 eller satt i tv-soffan kan denna läsning vara underhållande. Det är alltså Djurgårdens IF officiella Twitteranvändares referat från matchen på mikrobloggen Twitter. Det finns en del guldkornsuttalanden i texten, rapporteringen blir aningens mer frusterad (och underhållande) ju längre matchen lider...

 Till artikeln...

Puttisholmen 2017

mb

Sedan 2013 har Bajen International varje sommaren haft ynnesten att spendera en heldag i skärgården under en matchdag. Med lem Anders har tillsammans med sin familj öppnat sin famn och bjudit in resklubben till en fantastisk miljö med god dryck tillika mat. Och 2017 blev första året då bajens match på kvällen slutade med seger. En tradition vi hoppas innerligt kommer att hålla i sig...

 Till artikeln...

Eriks svensexa

mb

Vår grönvite hjälte i Nederländsk exil, Erik Israelsson, hade häromförledes sin svensexa på ett soligt Öland. Eriks broder Johan med samma efternamn var arrangör för detta evenemang. En av punkterna var att kitta Erik i en vacker t-shirt som skulle bäras hela dagen. Döm om vår förvåning när broder Johan kontaktades just oss för detta delikata uppdrag...

 Till artikeln...

BI rekommenderar: SEGWAY

mb

På vår åttonde resa som gick av stapeln 2013 till den underbara staden Prag genomförde vi för första gången någonsin en guidad segwaytur. Något vi kommer att fortsätta med framöver också.

 Till artikeln...

Erik Israelsson - en sann bajenkämpe

mb

2015 års säsongs hemmaderby mot laget från Mordor vanns med 1-0 efter en praktnick av ingen mindre än Erik Israelsson. Tyvärr var Erik den ende som inte mindes det heroiska målet då han förloradet medvetandet vid just målsituationen...

 Till artikeln...

Med lem Kinkan - vår globetrotter av unika mått

mb

Nog för att Bajen International är en reseklubb med en årlig resa utomlands (företrädesvis i Europa) men med lem Kinkans resor vid sidan om går utöver det vanliga. Är det någon som kan kallas Globetrotter är det Kinkan. Många resor har det blivit genom åren för denne ståtlig herre. I september/oktober 2015 bar det åter iväg på en spektakulär tripp österut.

 Till artikeln...

Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...

mb

Vad händer egentligen med en människa när man blir med lem i Bajen International? Vi går på djupet med denna existentiella fråga. I fallet med Patrik, som blev med lem i klubben 2009, är likheten med Franz Kafkas roman Förvandlingen påfallande stor.

 Till artikeln...

Bajen International på talangjakt

mb

Då Hammarby Fotboll uppenbarligen har svårt att få in talanger i truppen som pallar en hård, trälig Superettanmiljö har Bajen International blandat sig in i leken. Sommaren 2013 besöktes den vackert belägna idrottsarenan Strandvallen i Nyland beläget i Kramfors kommun. Där spelades en stenhård match mellan hemmalaget IFK Nyland och Anundsjö IF. Nu var det inte a-lagen som spelade utan pojkar födda 1997 (och som det är norröver, spelare födda både -99, -98 och eventuellt yngre ändå). Det skönaste inslaget i fajten var Anundsjö IF:s nummer 4, med tilltalsnamnet Maja.

 Till artikeln...

Lördagen den tjugonde juli 2013

mb

Lördagen den tjugonde juli 2013 inleddes en ny era. Tyvärr inte så mycket på det sportsliga planet men väl på den nya arenan. Flertalet av Bajen Internationals med lemmar laddade upp i skärgården. Två laddade på Medis. Alla hamnade de till slut på den nya arenan som de flesta var överväldigande positiva till. Tyvärr kunde som bekant inte laget på plan bjuda upp till fest men som vanligt ordnade fansen en riktig höjdarkväll.

 Till artikeln...

Bengt 'Cidden' Andersson

mb

Sveriges största fotbollspoet, Bengt 'Cidden' Andersson, blev 64 år gammal. Hans mest kända verk är diktsamlingen 'Hela bollen skall ligga still' (1991) som uteslutande är dikter om fotboll. Det är en underdrift att säga att dessa dikter är en fröjd för sinnet att läsa. En sann fotbollsälskare borde (måste) ta del av herr Anderssons mästerverk.

 Till artikeln...

Luke vs Dan - vilken 'Bad Boy' kommer göra succé?

mb

Lördagen den tjugonde juli är det premiär för Hammarby IF på Nya Söderstadion. Motståndare är Örgryte IS men det är av mindre vikt och intresse. Den stora snackisen just nu är om bajens nyförvärv, Luke Rodgers, kommer göra succé på planen eller kommer han att överglänsas av Bajen Internationals egen Bad Boy, Danne, på läktaren?

 Till artikeln...

Söderstadion 1967 - 2013

mb

En epok går i graven - saknad av alla. Söndagen den 23:e juni 2013 blev en historisk dag. Alla grönvita hjärtan kunde då konstatera att hemmaborgen Söderstadion har gjort sitt. Som väntat blev det fansen som stod för det värdiga avskedshyllningarna. Av diverse utlovade festligheter innan/efter matchen blev det platt fall. Matchen mot Ängelholm höll också på att falla platt men kung Kennedy klev in och räddade festen med en frisparkskanon.

 Till artikeln...

Välkomstmiddag 2012

mb

Måndagen den 28:e maj 2012 var det dags för Bajen Internationals tre senaste medlemmar att få officiell BI-status. Det anordnades en välkomstmiddag hemma hos medlem Kenneth med god mat och dryck. Efter middag, lite frågesport och allmänt skitsnack bar det av till Söderstadion för match mellan Bajen och Falkenberg. Tyvärr förbyttes den allmänna glädjen till viss besvikelse när matchen väl var färdigspelad.

 Till artikeln...

© Bajen International - 2023

Puttisholmen 2017

Puttisholmen 2017

Pic
Publicerad: Juli 2017

Bajen International i skärgårdens pärla, Puttisholmen...

Sedan 2013 har Bajen International varje sommaren haft ynnesten att spendera en heldag i skärgården under en matchdag. Med lem Anders har tillsammans med sin familj öppnat sin famn och bjudit in resklubben till en fantastisk miljö med god dryck tillika mat. Och 2017 blev första året då bajens match på kvällen slutade med seger. En tradition vi hoppas innerligt kommer att hålla i sig.

Puttis

Arla morgon, trots tidig timme är det glada resenärer på buss 474 från Slussen ut mot det okända.

Puttis

Vid Kolsvik blev det bussbyte, inga sura miner utan idel glada gubbar.

Puttis

Äntligen framme vid Boda Brygga, nu inväntas båttransporten till ön.

Puttis

Fredrik och Danne skiner i kapp under transporten ut mot Puttisholmen. Fredrik längtar efter sin Gin å Tonic...

Puttis

Med lem Claes avnjuter en smuggelbira i solen på båten.

Puttis

Framme på Puttsiholmen, gubbarna börjar göra sig hemmastadda och smörjer in sig med solskyddsfaktorer av olika grad...

Puttis

Solen och den blåa himlen gör sitt för att skapa en härlig atmosfär...

Puttis

Hushållets senaste tillskott, den extremt söte och charmige finska lapphunden Atlas... Alla fick vi smaka på de skönt sylvassa tänderna...

Puttis

Vid tolvtiden blev det lunch. En fantastiskt god sillunch som hette duga med fem olika sillsorter. Iskall nubbe i olika smak serverades också.

Puttis

Efter lunch bidde det bensträckning så att ingen skulle somna i solen av ren mättnad.

Puttis

Ett gäng läckra badpojkar lagom avsvalkade efter ett av alla dopp som erfordrades denna varma dag.

Puttis

Atlas rajandes på stranden framför den vackra Bajen International banderollen.

Puttis

Under hela dagen badades det idogt, det 18 gradiga vattnet gjorde det möjligt att överleva dagen som bjöd på riktigt härlig sommarvärme.

Puttis

Halv gruppbild med två retards som inte visste var kameran var...

Puttis

Släng dig i väggen Johnny Weissmuller, vi har Kenneth...

Puttis

Vid 16 tiden var det dags att ta båten tillbaks till Boda Brygga dit en stortaxi var beställd.

Puttis

Danne och Lillmyran hade skött sig på ön och fick följa med tillbaka.

Puttis

I taxin var humöret på topp, chauffören var en glad prick och hade inget emot att inmundigades lite sportdryck med muntra tillrop.

Puttis

Men vad hände? Fyra av sex taxiresenärer hade tydligen bebisblåsa och en kisspaus blev ett måste.

Puttis

Vi landade vid Söderstadion ca två timmar innan matchstart. Dessa spenderades på det eminenta Slakthusterrassen där mer sportdryck inmundigades i härligt väder.


Välj en annan artikel att läsa...

Hem  »  
Artiklar  »  
Puttisholmen 2017

Grundad 2005

© Bajen International 2023