Artiklar

Artiklar

Skansenderby 2015

mb

Twitter (engelska för "kvitter" eller "kvittra") är en social nätverkstjänst och mikroblogg där man skriver meddelanden, så kallade tweets, med en begränsning på 140 tecken. Om man var på plats på Nya Söderstadion 13/4-2015 eller satt i tv-soffan kan denna läsning vara underhållande. Det är alltså Djurgårdens IF officiella Twitteranvändares referat från matchen på mikrobloggen Twitter. Det finns en del guldkornsuttalanden i texten, rapporteringen blir aningens mer frusterad (och underhållande) ju längre matchen lider...

 Till artikeln...

Puttisholmen 2017

mb

Sedan 2013 har Bajen International varje sommaren haft ynnesten att spendera en heldag i skärgården under en matchdag. Med lem Anders har tillsammans med sin familj öppnat sin famn och bjudit in resklubben till en fantastisk miljö med god dryck tillika mat. Och 2017 blev första året då bajens match på kvällen slutade med seger. En tradition vi hoppas innerligt kommer att hålla i sig...

 Till artikeln...

Eriks svensexa

mb

Vår grönvite hjälte i Nederländsk exil, Erik Israelsson, hade häromförledes sin svensexa på ett soligt Öland. Eriks broder Johan med samma efternamn var arrangör för detta evenemang. En av punkterna var att kitta Erik i en vacker t-shirt som skulle bäras hela dagen. Döm om vår förvåning när broder Johan kontaktades just oss för detta delikata uppdrag...

 Till artikeln...

BI rekommenderar: SEGWAY

mb

På vår åttonde resa som gick av stapeln 2013 till den underbara staden Prag genomförde vi för första gången någonsin en guidad segwaytur. Något vi kommer att fortsätta med framöver också.

 Till artikeln...

Erik Israelsson - en sann bajenkämpe

mb

2015 års säsongs hemmaderby mot laget från Mordor vanns med 1-0 efter en praktnick av ingen mindre än Erik Israelsson. Tyvärr var Erik den ende som inte mindes det heroiska målet då han förloradet medvetandet vid just målsituationen...

 Till artikeln...

Med lem Kinkan - vår globetrotter av unika mått

mb

Nog för att Bajen International är en reseklubb med en årlig resa utomlands (företrädesvis i Europa) men med lem Kinkans resor vid sidan om går utöver det vanliga. Är det någon som kan kallas Globetrotter är det Kinkan. Många resor har det blivit genom åren för denne ståtlig herre. I september/oktober 2015 bar det åter iväg på en spektakulär tripp österut.

 Till artikeln...

Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...

mb

Vad händer egentligen med en människa när man blir med lem i Bajen International? Vi går på djupet med denna existentiella fråga. I fallet med Patrik, som blev med lem i klubben 2009, är likheten med Franz Kafkas roman Förvandlingen påfallande stor.

 Till artikeln...

Bajen International på talangjakt

mb

Då Hammarby Fotboll uppenbarligen har svårt att få in talanger i truppen som pallar en hård, trälig Superettanmiljö har Bajen International blandat sig in i leken. Sommaren 2013 besöktes den vackert belägna idrottsarenan Strandvallen i Nyland beläget i Kramfors kommun. Där spelades en stenhård match mellan hemmalaget IFK Nyland och Anundsjö IF. Nu var det inte a-lagen som spelade utan pojkar födda 1997 (och som det är norröver, spelare födda både -99, -98 och eventuellt yngre ändå). Det skönaste inslaget i fajten var Anundsjö IF:s nummer 4, med tilltalsnamnet Maja.

 Till artikeln...

Lördagen den tjugonde juli 2013

mb

Lördagen den tjugonde juli 2013 inleddes en ny era. Tyvärr inte så mycket på det sportsliga planet men väl på den nya arenan. Flertalet av Bajen Internationals med lemmar laddade upp i skärgården. Två laddade på Medis. Alla hamnade de till slut på den nya arenan som de flesta var överväldigande positiva till. Tyvärr kunde som bekant inte laget på plan bjuda upp till fest men som vanligt ordnade fansen en riktig höjdarkväll.

 Till artikeln...

Bengt 'Cidden' Andersson

mb

Sveriges största fotbollspoet, Bengt 'Cidden' Andersson, blev 64 år gammal. Hans mest kända verk är diktsamlingen 'Hela bollen skall ligga still' (1991) som uteslutande är dikter om fotboll. Det är en underdrift att säga att dessa dikter är en fröjd för sinnet att läsa. En sann fotbollsälskare borde (måste) ta del av herr Anderssons mästerverk.

 Till artikeln...

Luke vs Dan - vilken 'Bad Boy' kommer göra succé?

mb

Lördagen den tjugonde juli är det premiär för Hammarby IF på Nya Söderstadion. Motståndare är Örgryte IS men det är av mindre vikt och intresse. Den stora snackisen just nu är om bajens nyförvärv, Luke Rodgers, kommer göra succé på planen eller kommer han att överglänsas av Bajen Internationals egen Bad Boy, Danne, på läktaren?

 Till artikeln...

Söderstadion 1967 - 2013

mb

En epok går i graven - saknad av alla. Söndagen den 23:e juni 2013 blev en historisk dag. Alla grönvita hjärtan kunde då konstatera att hemmaborgen Söderstadion har gjort sitt. Som väntat blev det fansen som stod för det värdiga avskedshyllningarna. Av diverse utlovade festligheter innan/efter matchen blev det platt fall. Matchen mot Ängelholm höll också på att falla platt men kung Kennedy klev in och räddade festen med en frisparkskanon.

 Till artikeln...

Välkomstmiddag 2012

mb

Måndagen den 28:e maj 2012 var det dags för Bajen Internationals tre senaste medlemmar att få officiell BI-status. Det anordnades en välkomstmiddag hemma hos medlem Kenneth med god mat och dryck. Efter middag, lite frågesport och allmänt skitsnack bar det av till Söderstadion för match mellan Bajen och Falkenberg. Tyvärr förbyttes den allmänna glädjen till viss besvikelse när matchen väl var färdigspelad.

 Till artikeln...

© Bajen International - 2023

Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...

Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...

Pic
Publicerad: Januari 2014
Vad händer egentligen med en människa när man blir med lem i Bajen International? Vi går på djupet med denna existentiella fråga. I fallet med Patrik, som blev med lem i klubben 2009, är likheten med Franz Kafkas roman Förvandlingen påfallande stor.

Förvandlingen

FV Bilden ovan är från 2004, den är tagen på Katarina Brandstation under uppvärmningen inför Bajens hemmapremiär mot Malmö FF på Söderstadion. Matchen slutade 0-0 inför 15626 åskådare. En av dessa var den då beskedlige Patrik, som på den tiden odlade en tidsenlig svärmorsdrömslook. Vad har nu Patrik med Gregor Samsa att göra? Förvandlingen (tyska: Die Verwandlung) är en kortroman från 1915 av Franz Kafka. Den har kallats för världslitteraturens bästa novell och är inte minst känd för den berömda inledande meningen: När Gregor Samsa vaknade en morgon ur sina oroliga drömmar, fann han sig liggande i sängen förvandlad till en jättelik insekt.

FV2 Vi kan väl milt sagt säga att Patrik har förvandlats under sin tid i Bajen International. Han kanske inte transformerats till en insekt men han har gått från svärmorsdrömslooken till en mer fryntlig Pappa Björn look. Patrik blev som sagt med lem i Bajen International 2009. Hans premiärresa med klubben gick till Istanbul 2010. Då odlade han fortfarande den timida, ungdomliga looken som klart illustreras i bilden till vänster. I glada vänners lag passar Patrik på att skåla i den lokala, bubblande, drycken Efes (Efes Pilsen är ett turkiskt bryggeri som grundades 1969 och som i dagsläget har den största marknadsandelen i Turkiet gällande öl, då man står för 82 % av marknaden.). Efter 2010 hände något med Patriks kinder, hakparti och munregion. Om det var för att han slutade med sitt Östrogen eller inte låter vi vara osagt.

FV3 Vi kan väl milt sagt säga att Patrik har förvandlats under sin tid i Bajen International. Han kanske inte transformerats till en insekt men han har gått från svärmorsdrömslooken till en mer fryntlig Pappa Björn look. Patrik blev som sagt med lem i Bajen International 2009. Hans premiärresa med klubben gick till Istanbul 2010. Då odlade han fortfarande den timida, ungdomliga looken som klart illustreras i bilden till vänster. I glada vänners lag passar Patrik på att skåla i den lokala, bubblande, drycken Efes (Efes Pilsen är ett turkiskt bryggeri som grundades 1969 och som i dagsläget har den största marknadsandelen i Turkiet gällande öl, då man står för 82 % av marknaden.). Efter 2010 hände något med Patriks kinder, hakparti och munregion. Om det var för att han slutade med sitt Östrogen eller inte låter vi vara osagt.

FV4 Plötsligt började det ploppa upp lite hårväxt här och där (med lem Dan har erkänt i efterhand att han trånat avundsjukt...). Under nästa BI-resa till Liverpool 2011 (bilden till höger) så var plötsligt den alltid så välvådade Patrik orakade. En skandal tyckte de flesta, även Patriks frun som klagade på skavsår både här och där. Det stora skäggenombrottet skedde 2012. Patrik var tillsammans med den inte lika behårade Dan researrangörer av klubbens sjunde resa. Denna resa landade i Düsseldorf. Väl där tog Patrik skepnaden av den lokala guiden Wolfgang. Med ett Thomas Wassberg skägg (dock utan fruset snor) så genomförde Wolfgang och Helmut en mycket väl genomförd tripp som tog oss både till Dortmund och Köln.

Nu har förvandlingen verkligen tagit fart. Looken som vi möttes av under Tysklandsresan kallas även i gaykretsar för Pappa Björn. Dock så ska en sådan individ ha, förutom det fryntliga skägget, ett väl tilltagen ölmage att inge förtroende med. Patrik är ju hemma med skägget medans magen släpar efter. Men hav tröst. Patrik är fortfarande ung, näst yngst i Bajen International faktiskt, och har all tid i världen att jobba upp sin mage. Under sammankomster med Bajen International görs det ju allt för att utöka midjemåttet med hjälp av vissa bubblande drycker. Efter äventyret 2012 har Patrik fortsatt odla sin imponerande skäggväxt. Men trots sin unga ålder så börjar de gråa/silvriga hårstråna dominera. Vem vet vad som nu väntar? I Prag 2013 (se nedan) så hade skägget fortfarande en naturlig färg. Kanske vi 2014 får uppleva något nytt? Kommer Patrik att komma till årets resa med ett läckert, mahognyfärgat burr på hakan? Kommer vi mötas av ett blåtonat, Floridapensionärinspirerat dito? I nuläget är det ingen som vet. Vad vi vet är att vår alldeles egen insekt, Patrik, kommer att deltaga på klubbens nionde resa och oavsett ansiktprydnad så kommer han förgylla tillvaron men sin uppenbarelse.

FV5

Välj en annan artikel att läsa...

Hem  »  
Artiklar  »  
Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...

Grundad 2005

© Bajen International 2023