Artiklar

Artiklar

Skansenderby 2015

mb

Twitter (engelska för "kvitter" eller "kvittra") är en social nätverkstjänst och mikroblogg där man skriver meddelanden, så kallade tweets, med en begränsning på 140 tecken. Om man var på plats på Nya Söderstadion 13/4-2015 eller satt i tv-soffan kan denna läsning vara underhållande. Det är alltså Djurgårdens IF officiella Twitteranvändares referat från matchen på mikrobloggen Twitter. Det finns en del guldkornsuttalanden i texten, rapporteringen blir aningens mer frusterad (och underhållande) ju längre matchen lider...

 Till artikeln...

Puttisholmen 2017

mb

Sedan 2013 har Bajen International varje sommaren haft ynnesten att spendera en heldag i skärgården under en matchdag. Med lem Anders har tillsammans med sin familj öppnat sin famn och bjudit in resklubben till en fantastisk miljö med god dryck tillika mat. Och 2017 blev första året då bajens match på kvällen slutade med seger. En tradition vi hoppas innerligt kommer att hålla i sig...

 Till artikeln...

Eriks svensexa

mb

Vår grönvite hjälte i Nederländsk exil, Erik Israelsson, hade häromförledes sin svensexa på ett soligt Öland. Eriks broder Johan med samma efternamn var arrangör för detta evenemang. En av punkterna var att kitta Erik i en vacker t-shirt som skulle bäras hela dagen. Döm om vår förvåning när broder Johan kontaktades just oss för detta delikata uppdrag...

 Till artikeln...

BI rekommenderar: SEGWAY

mb

På vår åttonde resa som gick av stapeln 2013 till den underbara staden Prag genomförde vi för första gången någonsin en guidad segwaytur. Något vi kommer att fortsätta med framöver också.

 Till artikeln...

Erik Israelsson - en sann bajenkämpe

mb

2015 års säsongs hemmaderby mot laget från Mordor vanns med 1-0 efter en praktnick av ingen mindre än Erik Israelsson. Tyvärr var Erik den ende som inte mindes det heroiska målet då han förloradet medvetandet vid just målsituationen...

 Till artikeln...

Med lem Kinkan - vår globetrotter av unika mått

mb

Nog för att Bajen International är en reseklubb med en årlig resa utomlands (företrädesvis i Europa) men med lem Kinkans resor vid sidan om går utöver det vanliga. Är det någon som kan kallas Globetrotter är det Kinkan. Många resor har det blivit genom åren för denne ståtlig herre. I september/oktober 2015 bar det åter iväg på en spektakulär tripp österut.

 Till artikeln...

Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...

mb

Vad händer egentligen med en människa när man blir med lem i Bajen International? Vi går på djupet med denna existentiella fråga. I fallet med Patrik, som blev med lem i klubben 2009, är likheten med Franz Kafkas roman Förvandlingen påfallande stor.

 Till artikeln...

Bajen International på talangjakt

mb

Då Hammarby Fotboll uppenbarligen har svårt att få in talanger i truppen som pallar en hård, trälig Superettanmiljö har Bajen International blandat sig in i leken. Sommaren 2013 besöktes den vackert belägna idrottsarenan Strandvallen i Nyland beläget i Kramfors kommun. Där spelades en stenhård match mellan hemmalaget IFK Nyland och Anundsjö IF. Nu var det inte a-lagen som spelade utan pojkar födda 1997 (och som det är norröver, spelare födda både -99, -98 och eventuellt yngre ändå). Det skönaste inslaget i fajten var Anundsjö IF:s nummer 4, med tilltalsnamnet Maja.

 Till artikeln...

Lördagen den tjugonde juli 2013

mb

Lördagen den tjugonde juli 2013 inleddes en ny era. Tyvärr inte så mycket på det sportsliga planet men väl på den nya arenan. Flertalet av Bajen Internationals med lemmar laddade upp i skärgården. Två laddade på Medis. Alla hamnade de till slut på den nya arenan som de flesta var överväldigande positiva till. Tyvärr kunde som bekant inte laget på plan bjuda upp till fest men som vanligt ordnade fansen en riktig höjdarkväll.

 Till artikeln...

Bengt 'Cidden' Andersson

mb

Sveriges största fotbollspoet, Bengt 'Cidden' Andersson, blev 64 år gammal. Hans mest kända verk är diktsamlingen 'Hela bollen skall ligga still' (1991) som uteslutande är dikter om fotboll. Det är en underdrift att säga att dessa dikter är en fröjd för sinnet att läsa. En sann fotbollsälskare borde (måste) ta del av herr Anderssons mästerverk.

 Till artikeln...

Luke vs Dan - vilken 'Bad Boy' kommer göra succé?

mb

Lördagen den tjugonde juli är det premiär för Hammarby IF på Nya Söderstadion. Motståndare är Örgryte IS men det är av mindre vikt och intresse. Den stora snackisen just nu är om bajens nyförvärv, Luke Rodgers, kommer göra succé på planen eller kommer han att överglänsas av Bajen Internationals egen Bad Boy, Danne, på läktaren?

 Till artikeln...

Söderstadion 1967 - 2013

mb

En epok går i graven - saknad av alla. Söndagen den 23:e juni 2013 blev en historisk dag. Alla grönvita hjärtan kunde då konstatera att hemmaborgen Söderstadion har gjort sitt. Som väntat blev det fansen som stod för det värdiga avskedshyllningarna. Av diverse utlovade festligheter innan/efter matchen blev det platt fall. Matchen mot Ängelholm höll också på att falla platt men kung Kennedy klev in och räddade festen med en frisparkskanon.

 Till artikeln...

Välkomstmiddag 2012

mb

Måndagen den 28:e maj 2012 var det dags för Bajen Internationals tre senaste medlemmar att få officiell BI-status. Det anordnades en välkomstmiddag hemma hos medlem Kenneth med god mat och dryck. Efter middag, lite frågesport och allmänt skitsnack bar det av till Söderstadion för match mellan Bajen och Falkenberg. Tyvärr förbyttes den allmänna glädjen till viss besvikelse när matchen väl var färdigspelad.

 Till artikeln...

© Bajen International - 2024

Bajen International på talangjakt

Bajen International på talangjakt

Pic
Publicerad: Augusti 2013
Då Hammarby Fotboll uppenbarligen har svårt att få in talanger i truppen som pallar en hård, trälig Superettanmiljö har Bajen International blandat sig in i leken. Sommaren 2013 besöktes den vackert belägna idrottsarenan Strandvallen i Nyland beläget i Kramfors kommun. Där spelades en stenhård match mellan hemmalaget IFK Nyland och Anundsjö IF. Nu var det inte a-lagen som spelade utan pojkar födda 1997 (och som det är norröver, spelare födda både -99, -98 och eventuellt yngre ändå). Det skönaste inslaget i fajten var Anundsjö IF:s nummer 4, med tilltalsnamnet Maja.

Matchen

NL Denna söndag, tillika matchdag i division tre för pojkar födda 1997 (och yngre), blåste domaren till spel klockan 18:00 på Strandvallens något ojämnt klippta naturgräs. Domaren ja. En yngre man!?! som tyvärr märktes allt för ofta under hela matchen, detta är ett kraftigt underbetyg då alla som vet något om fotboll vet att en domare som gjort en gedigen insats är en som får matchen att flyta utan märkliga avbrott. Denna mini-Anders Frisk-wannabee skämde ut sig å det grövsta genom att vara en pajas matchen igenom. Höjden var när han gav IFK Nylands mittback rött kort för att han hade skrattat åt en motståndare. Mer om detta senare.

LK Värmen i luften spelade nog in i att matchen startade i ett trevande tempo. Kanske var hemmalaget IFK Nyland något konfunderade över Anundsjö IF:s laguppställning, på vänsterbredden i mittfältet fanns som tidigare nämnt nummer 4. En tjej med tilltalsnamnet Maja som helt klart bevisade att tjejer kan. Hon löpte friskt på sin kant och med ett tillslag på bollen hade hon fina kombinationer med sina lagkamrater på vänstersidan.

LK Första halvlek dominerade hemmalaget totalt. Dock var effektiviteten påfallande likt Hammarbys. Dock var de betydligt mer villiga att komma till skott. Halvleken slutade 0-0 men ett antal virkesträffar kunde räknas in på bortalagets målställning. Anundsjö IF:s keeper gjorde en solid match hela vägen. Ett antal svettiga ingripanden matchen igenom samt det faktum att han spelade i kortbyxor och kortärmat på denna något slitna arena ger honom ett toppbetyg. De mål som till slut föll kan inte skrivas upp på hans belastningskonto. Snarare på en tafatt backlinje som vek ned sig ett par tillfällen.

Andra halvlek blev rikare både på mål och händelser. IFK Nylands dominans gav utdelning. Inom loppet av ett par minuter så tryckte hemmalaget in två baljor. En helt logisk utveckling av matchen då hemmalaget konstant pressade på för utdelning. Det andra målet var dock en kraftig tavla av bortalagets mittback som till synes skulle rensa bort en strumprulleboll som sakta studsade mot öppet mål men han lyckades missa bollen å det grövsta med en riktig luftspark och 2-0 var ett faktum. Nu vänder matchen. Detta beroende på som tidigare skrivits, domarens märkliga röda kort för skratt. Femton minuter återstår av matchen när domaren felaktigt har visat ut hemmalagets mittback och bortalaget i trance både reducerat och kvitterat inom ett par minuter. Öka takten, sista kvarten blir det dock inte riktigt. Värmen har nog sugit ut orken i båda lägren. Matchen slutar 2-2 vilket nog kan anses rättvist. Dock inte om domaren varit en riktig domare. Då hade IFK Nyland vunnit med en fyra, fem baljor. Då så. Rubriken talar om talangjakt. I total avsaknad av matchprogram och officiella laguppställningar så kan följande spelare lyftas fram. I hemmalaget var de lysande stjärnorna följande, mittbacken Simon briljerade med pondus och enkelt spel, alltid rätt placerad ledde han försvaret på ett föredömlig sätt. På högermittfältet gjorde Jim en gedigen insats, starka löpningar upp å ned och ett bra passningsspel ger honom ett gott betyg. I anfallet visade Love klara intentioner på att vara en forward av god klass. Trots inga mål så var han där och oroade motståndarförsvaret ideligen. Just denna dag verkade siktet vara inställt på vidvinkelnivå men kvalité fanns där gott och väl. I Anundsjö IF utmärkte sig främst två spelare. Målvakten och vänstermittfältaren Maja. Skulle Bajen International på något sätt kunna påverka Hammarby fotbolls värvningspolicy skulle vi definitivt bjuda in dessa fem spelare till testspel. Så är det. Punkt slut.

LK

Välj en annan artikel att läsa...

Hem  »  
Artiklar  »  
Bajen International på talangjakt

Grundad 2005

© Bajen International 2024