Krossa BK Röven!

 

 Artiklar

 Artiklar

Här hittas diverse artiklar (lite pretentiös benämning...) som publicerats på Bajen Internationals hemsida under årens lopp. Bl.a. en hyllning till den store skalden Bengt Cidden Andersson.

Klicka på bilderna nedan för att läsa hela artiklarna.

Bira bira bira

Bira bira bira

September 2018

Vi gillar öl. Lär dig mer om denna ädla dryck...

Skansenderby 2015

Skansenderby 2015

September 2018

Twitter (engelska för "kvitter" eller "kvittra") är en social nätverkstjänst och mikroblogg där man skriver meddelanden, så kallade tweets, med en begränsning på 140 tecken. Om man var på plats på Nya Söderstadion 13/4-2015 eller satt i tv-soffan kan denna läsning vara underhållande. Det är alltså Djurgårdens IF officiella Twitteranvändares referat från matchen på mikrobloggen Twitter. Det finns en del guldkornsuttalanden i texten, rapporteringen blir aningens mer frusterad (och underhållande) ju längre matchen lider...

Puttisholmen 2017

Puttisholmen 2017

Juli 2017

Sedan 2013 har Bajen International varje sommaren haft ynnesten att spendera en heldag i skärgården under en matchdag. Med lem Anders har tillsammans med sin familj öppnat sin famn och bjudit in resklubben till en fantastisk miljö med god dryck tillika mat. Och 2017 blev första året då bajens match på kvällen slutade med seger. En tradition vi hoppas innerligt kommer att hålla i sig...

Eriks svensexa

Eriks svensexa

Juni 2017

Vår grönvite hjälte i Nederländsk exil, Erik Israelsson, hade häromförledes sin svensexa på ett soligt Öland. Eriks broder Johan med samma efternamn var arrangör för detta evenemang. En av punkterna var att kitta Erik i en vacker t-shirt som skulle bäras hela dagen. Döm om vår förvåning när broder Johan kontaktades just oss för detta delikata uppdrag...

BI rekommenderar: SEGWAY

BI rekommenderar: SEGWAY

Mars 2016 (uppdateras löpande)

På vår åttonde resa som gick av stapeln 2013 till den underbara staden Prag genomförde vi för första gången någonsin en guidad segwaytur. Något vi kommer att fortsätta med framöver också.

Erik Israelsson - en sann bajenkämpe

Erik Israelsson - en sann bajenkämpe

Oktober 2015

2015 års säsongs hemmaderby mot laget från Mordor vanns med 1-0 efter en praktnick av ingen mindre än Erik Israelsson. Tyvärr var Erik den ende som inte mindes det heroiska målet då han förloradet medvetandet vid just målsituationen...

Med lem Kinkan - vår globetrotter av unika mått

Med lem Kinkan - vår globetrotter av unika mått

September 2015

Nog för att Bajen International är en reseklubb med en årlig resa utomlands (företrädesvis i Europa) men med lem Kinkans resor vid sidan om går utöver det vanliga. Är det någon som kan kallas Globetrotter är det Kinkan. Många resor har det blivit genom åren för denne ståtlig herre. I september/oktober 2015 bar det åter iväg på en spektakulär tripp österut.

Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...

Förvandlingen: Patrik, vår egen Gregor Samsa...

Januari 2014

Vad händer egentligen med en människa när man blir med lem i Bajen International? Vi går på djupet med denna existentiella fråga. I fallet med Patrik, som blev med lem i klubben 2009, är likheten med Franz Kafkas roman Förvandlingen påfallande stor.

Bajen International på talangjakt

Bajen International på talangjakt

Augusti 2013

Då Hammarby Fotboll uppenbarligen har svårt att få in talanger i truppen som pallar en hård, trälig Superettanmiljö har Bajen International blandat sig in i leken. Sommaren 2013 besöktes den vackert belägna idrottsarenan Strandvallen i Nyland beläget i Kramfors kommun. Där spelades en stenhård match mellan hemmalaget IFK Nyland och Anundsjö IF. Nu var det inte a-lagen som spelade utan pojkar födda 1997 (och som det är norröver, spelare födda både -99, -98 och eventuellt yngre ändå). Det skönaste inslaget i fajten var Anundsjö IF:s nummer 4, med tilltalsnamnet Maja.

Lördagen den tjugonde juli 2013

Lördagen den tjugonde juli 2013

Juli 2013

Lördagen den tjugonde juli 2013 inleddes en ny era. Tyvärr inte så mycket på det sportsliga planet men väl på den nya arenan. Flertalet av Bajen Internationals med lemmar laddade upp i skärgården. Två laddade på Medis. Alla hamnade de till slut på den nya arenan som de flesta var överväldigande positiva till. Tyvärr kunde som bekant inte laget på plan bjuda upp till fest men som vanligt ordnade fansen en riktig höjdarkväll.

Bengt 'Cidden' Andersson

Bengt 'Cidden' Andersson

Juli 2013

Sveriges största fotbollspoet, Bengt 'Cidden' Andersson, blev 64 år gammal. Hans mest kända verk är diktsamlingen 'Hela bollen skall ligga still' (1991) som uteslutande är dikter om fotboll. Det är en underdrift att säga att dessa dikter är en fröjd för sinnet att läsa. En sann fotbollsälskare borde (måste) ta del av herr Anderssons mästerverk.

Bajen Internationals tidslinje

Bajen Internationals tidslinje

Juli 2013

Bajen Internationals ordföranden har alltså släppt datumen för klubbens nionde resa. Vad har egentligen hänt i föreningen sedan den grundades den där kalla vinterlördagen i januari 2005? Här presenteras en kortversion av klubbens tidslinje...

Luke vs Dan - vilken 'Bad Boy' kommer göra succé?

Luke vs Dan - vilken 'Bad Boy' kommer göra succé?

Juli 2013

Lördagen den tjugonde juli är det premiär för Hammarby IF på Nya Söderstadion. Motståndare är Örgryte IS men det är av mindre vikt och intresse. Den stora snackisen just nu är om bajens nyförvärv, Luke Rodgers, kommer göra succé på planen eller kommer han att överglänsas av Bajen Internationals egen Bad Boy, Danne, på läktaren?

Söderstadion 1967 - 2013

Söderstadion 1967 - 2013

2013-06-24

En epok går i graven - saknad av alla. Söndagen den 23:e juni 2013 blev en historisk dag. Alla grönvita hjärtan kunde då konstatera att hemmaborgen Söderstadion har gjort sitt. Som väntat blev det fansen som stod för det värdiga avskedshyllningarna. Av diverse utlovade festligheter innan/efter matchen blev det platt fall. Matchen mot Ängelholm höll också på att falla platt men kung Kennedy klev in och räddade festen med en frisparkskanon.

Välkomstmiddag 2012

Välkomstmiddag 2012

Augusti 2012

Måndagen den 28:e maj 2012 var det dags för Bajen Internationals tre senaste medlemmar att få officiell BI-status. Det anordnades en välkomstmiddag hemma hos medlem Kenneth med god mat och dryck. Efter middag, lite frågesport och allmänt skitsnack bar det av till Söderstadion för match mellan Bajen och Falkenberg. Tyvärr förbyttes den allmänna glädjen till viss besvikelse när matchen väl var färdigspelad.

Diversesidan

Hem  »  
Diverse  »  
Artiklar

Bajen International
Grundad 2005

© Bajen International 2021

pic