Vår senaste resa... 2017 - Bilbao, Spanien

pic

Underbar resa till norra Baskien

Dussinet fullt. Vår tolfte resa gick till den underbara staden Bilbao som är belägen i regionen Baskien i norra Spanien. Arrangörerna Lillmyran och Avesta hade innan resan kommit med ett antal ledtrådar men ingen av resenärerna gissade på detta resmål när vi samlades på Arlanda inför avfärden.

Flyget ner gick via Frankfurt, ett mycket smidigt stopp med kort väntan gjorde att vi snabbt var nere på plats. Tre taxi bilar tog oss i ilfart till stadens centrum och vårt hotell. Ja nästan i alla fall, några i sällskapet blev hänvisade till fel hotell och viss förvirring uppstod när det inte fanns någon bokning för Bajen International...

Efter incheckning på rätt hotell begav vi oss in i gamla stan. Vid första lunchen insåg vi att pinchons var det som vi skulle komma att käka mest hela tiden denna resa (pinchons är baskiska för tapas, dvs delikata smårätter). Att vi i Bajen International drack ett antal öl under denna resa var nog ingen överraskning, men att spanjorerna (baskerna) själva också verkar föredra bira var något förvånande. Ett tips hade även inkommit att Bilbao är känt för sin cider. Några av med lemmarna testade även denna ädla dryck ett antal gånger under resan.

Matchen som ingick var en höjdare. Inte bara för att vi hade VIP-biljetter utan även för att vi hade äran att se Ronaldo bli förnedrad av sin coach Zidane när cr7 blev utbytt mot sin vilja. Matchdagen var en höjdare. Vi hann umgås med ett antal hemmasupportrar både innan och efter matchen. Under själva matchen hade vi stort fokus på att vå valuta för VIP-biljetterna och således lyckades vi med att stänga den fria GT-baren efter matchens slut.

Rent kulturellt var det två större event som tilldrog sig. På lördagskvällen var de flesta av oss på konsert, huvudbandet Dead Broncos spelade sin punk/country rock bländande men överglänstes av förbandet som vi tyvärr har tappat namnet på. Det andra stora kultureventet var att ca hälften av oss besökte Guggenheim-museumet på söndagen, övriga illaterata låg i solgasset utanför och pimplade öl. Frågan är vem som hade mest magisk upplevelse då?!?

Måndagen bjöd på ett årsmöte i bergen. Ett antal öl (och några vin) senare, ca fem timmar närmare bestämt, hade vi säkert bestämt en massa bra saker. Vad vi bestämde framgår av årsmötesprotokollet som finns på denna hemsida.

Vid hemfärd var samtliga resenärer mycket nöjda med resan. Bilbao är en fantastiskt trevlig stad att besöka, vi kan varmt rekommendera alla att ta sig dit någon gång i livet.

Läs mer om vår resa till Bilbao...

Ordförande Kinkan

pic

Bajen Internationals nuvarande huvuordförande är ingen mindre än med lem Kinkan.

Han har varit med sedan tidernas begynnelse i föreningen, i år blir det hans trettonde resa, mycket imponerande.

Läs mer om Kinkan

Ordförande Kenneth

pic

Bajen Internationals andre ordförande är allas vår med lem Kenneth.

Kenneth blev med lem 2009 och har sedan dess deltagit i föreningens alla resor. Också imponerande.

Läs mer om Kenneth

 

Söndag

18

Februari

Vecka: 7

DAGENS KALENDERHÄNDELSER

15:00 Vasalunds IF vs Hammarby IF (Svenska Cupen, Tele 2 Arena).

16:30 Piteå vs Söderbönorna (Svenska Cupen LF Arena).

För 8 år sedan reste Bajen International till Istanbul (2010).

Kommande händelser

19/2 - Bajen International hade för 8 år sedan årsmöte på The North Shield (Istanbul, 2010).
21/2 - Grattis till Uffe Eriksson som fyller 60 år.
21/2 - Grattis till Ronnie Hellström som fyller 69 år.
25/2 - 17:00 Hammarby vs GAIS (Svenska Cupen, Tele2 Arena).

 

Namnsdag: Frida, Fritiof

Välkommen till Bajen International!

pic
Årets prestation

Som alla grönvita institutioner har nu även Bajen International en årlig utnämning till en grönvit själ. Nedan listas tillvägagångssättet för utnämningen. Premiärår för denna utmärkelse var 2012.

Till Årets prestation

pic
Om oss

Reseklubben Bajen International består av elva bajare i yngre medelåldern. Två personer är ordföranden tillika researrangörer, årligen genomförs en resa som dessa två individer ansvarar för. Destinationen är hemlig för övriga med lemmar fram till och med avresedag. Under resan ska årsmöte hållas samt en fotbollsmatch ska ses. Klubbens finanser täcker resa, boende, matchbiljett samt ett klädesplagg/accessoar.

Läs mer om oss...

pic
Med lemmar

I skrivande stund består Bajen International av 11 med lemmar. Åldersspannet är från yngre medelåldern till lagom övre dito. Målet är att samtliga ska åka med på våra resor varje gång men ibland ställer livets omständigheter till det för någon...

Till med lemssidan

pic
Resor

Årligen genomför vi en resa som två med lemmar ansvarar för. Destinationen är hemlig för övriga fram till och med avresedag. Under resan ska årsmöte hållas samt en fotbollsmatch ska ses. Klubbens finanser täcker resa, boende, matchbiljett samt ett klädesplagg/accessoar.

Våra resor

pic
Matcher

Under våra resor ska det ingå minst en fotbollsmatch som vi ska se 'live' på plats. Det är researrangörernas uppgift att ordna allt arrangemang runtomkring denna händelse. Hittills har det vid ett tillfälle ingått två livematcher under en resa, 2012 såg vi både Dortmund och Köln på deras respektive hemmaarenor.

Till matchrapporterna

pic
Statuter

På denna sida kan du läsa mer om vår bakomliggande struktur i Bajen International. Stadgar, arrangörsgrupper, mötesprotokoll m.m. hittar du här.

Mer om vår struktur

pic
Diverse

Det är som det låter, här kan du hitta allt möjligt. Bl.a. vår Tipsklubb som ger ytterligare finanser till våra resor. Det finns även en artikelsida (lite pretentiös benämning) om diverse ämnen. Etc. etc...

Diversesidan

pic
Gästbok

Ja vi vet, gästbok är så 90-tal men vi är stolta över att vara en av väldigt få sidor som har en gästbok aktiv fortfarande. In och läs och gör gärna ett inlägg...

Till gästboken

 

Bajen International
Grundad 2005

© Bajen International 2018

pic