Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2024

Aten

Aten

© Bajen International - 2024

 Dagbok tisdag 20/3

 Dagbok tisdag 20/3

IMG

Dagen startade med ett mycket brutalt uppvaknande klockan 05:30. Visserligen hade rumskamrat Åkerblom, vid ett flertal tillfällen utfört sin imitation av trasig tändkulemotor.. men detta...

Helt plötslig befann Claes och undertecknad mitt inne i någon form av ställningsbyggande/borrande precis utanför vår balkong. Vi var anslutna (helt ofrivilligt) till någon form av morgonpigg Albansk?!? 'byggfirma'!!!

Deras paroll, som de höll mycket strikt på var: Får inte vi sova så skall ingen annan sova.

Från säker källa kan meddelas att de lyckades uppfylla denna målsättning till 100%!

Vi flydde rummet och vacklade till frukostserveringen.

Efter detta slog sig undertecknad, kanonfotograf Adell samt ordförande Edström ihop för en kombinerad foto/shopping/och kulturvandring.

Efter ett antal gatlopp över fem övergångsställen befann vi oss framför parlamentsbyggnaden. Vi passade på att föreviga vakterna framför detsamma, för att sedan i rask takt kasta oss in i hejdlös shopping. Kenneth inhandlade en kylskåpsmagnet och jag köpte en öl.

När denna orgie i shopping avtagit vandrade vi ner mot andra delar av Aten, där vi omgående sprang ihop med konstapel Kindgren. Efter lång och hård övertalning tvingade han oss att följa med honom för att dricka öl.

Något avslagna återvände vi så småningom till våran byggarbetsplats, för att slutföra de sista packningarna.

Strax före utsatt samlingstid befann sig hela gänget nere i lobbyn. Kinkan styrde upp ilastningen av väskor samt med lemmar (ingen blev kvar denna gången, heller).

Efter en lugn färd förbi Atens samlade klubbar för exotisk dans, mm, fortsatte vi förbi ett antal huskomplex med etagebalkonger nästan i storlek av basketplaner. Det finns delar av Aten som verkar ha klarat finanskrisen bra.

När vi anlänt till flygplatsen och krånglat oss igenom säkerhetskontroller mm, var det ett hungrigt gäng som intog den lokala donken.

När detta var avslutat spenderade vi en del tid i diverse taxfree butiker, undertecknad slog till på en skotsk sportdryck samt Grekisk konfekt, Claes som sköter... det mesta i klubben fick sin sedvanliga singelmalt (lika välförtjänt som vanligt).

Efter en händelselös flygresa till Arlanda, samlades en ganska trött men mycket nöjd grupp med lemmar, för avhämtning av bagage.

Stort tack till er alla för många goda skratt och härliga upplevelser, vill passa på att tacka de avgående ordföranden, Kenneth och 'Kinkan' detta fixade ni riktigt bra!!! Trots inställda matcher i de två högsta grekiska fotbollsligorna.

Länkar för Atenresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2018-Aten  »  
Dag5  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2024