Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2024

Aten

Aten

© Bajen International - 2024

 Dagbok söndag 18/3

 Dagbok söndag 18/3

IMG

Vaknade strax före kl 07.00 med dånande musik, trodde ett tag att rumspolaren Patrik hade kopplat upp sin stereo på högsta volym men insåg att det kom utifrån. Det var i och för sig bra musik då de spelade Claptons Cocaine. Ljudnivån var grotesk och efter vårt maraton årsmöte kvällen innan var man ganska mör. Tyvärr så gick musiken in på någon form av synt som bara gick runt runt. Öppnade fönstret och konstaterade att det pågick någon form av sportsarrangemang utanför. Patrik som tydligen kom hem betydligt senare än undertecknade muttrade något och drog täcket över huvudet, som om det skulle hjälpa till att döva oljudet.

Vi stod väl ut med detta några timmar då vi var ordentligt slitna från gårdagen men sedan var det dags för ordförande att se dagen i vitögat, jag och stormyran tog oss upp till en liten resebyrå för att kolla hur man tog sig ut till Aegina men pajasen gav oss bara Kalle Anka priser så vi lämnade omgående. På vägen tillbaka passerade vi årsmötespuben och de vinkade så glatt så uppenbarligen hade vi inte kört någon springnota men ingen av oss kom ihåg någon betalning.

Samling i receptionen och samtliga var i tid och undertecknad hade fått all information om/ vilken tid och platsen för vår årliga fotbollsmatch. Helt klart så skulle vi åka till Dimotiko Stadio Agion Anargyroi för att kolla på fotbollslaget Karaiskakis, Vi knatade upp till Syntagmatorget för att hoppa in i 3 stycken taxibilar. Det var bara det att Klabbe, Lillmyran och Avesta hittade sin bil och drog iväg på egen hand medans vi andra 7 åkte 2 bilar efter varandra.

I taxin blev förvirringen total när taxichauffören menade på att Karaiskakis kom från Thessaloniki ca 40 mil bort men under färden kollade han i sin mobil och nickade lugnt att det skulle nog lösa sig på plats. Förvirringen blev inte mindre när vi landade utanför arenan och båda våra taxichaufförer började att diskutera med ett gäng unga fotbollskillar och de skakade bara på huvudet och menade, att” ska ni inte åka och kolla basket istället för här spelar man bara en skitfotboll”. En snabb signal till de 3 som åkte först och de var inne och satt i VIP baren och kollade ut över planen med varsin bira. De upplyste oss om att det var fritt inträde och att vi skulle komma in. När vi ville komma in så visade vakten oss till världens minsta hål i väggen för att köpa biljetter och här var jag helt övertygad om att vi var på olika arenor. Hela 5 euro stycket kostade biljetterna, så det var inte här budgeten sprack.

Väl inne på arenan upptäckte vi genast grabbarna och BI var åter samlat, beställningar på mer öl ledde hemma supportrarna inne på arenan till en stor nyfikenhet, att 10 gringos kom och kollade på deras lag tillhörde nog inte vardagen. Matchen var väl knappast den mest spännande match vi sett genom åren men vi trivdes i solen och inga problem att ta med sig glasflaskorna ut på läktarna. Ett flertal BI halsdukar skänktes bort och i gengäld så fick vi olika kalendrar m.m. Stor förvirring vilka lag som vi sett reddes ut och vi är ganska övertygade om att matchen spelades mellan Agioi Anargyroi och Terpsithea och slutresultatet var rättvist med en hemmavinst 2-0.

Efter matchen tillbaka till centrala Aten och vårt hotell för lite ombyte/vila och sedan ner på stan. Vi diskuterade om att testa en takterass men vi insåg att få upp 10 gubbar med en lång kö skulle ta alldeles för lång tid, nya planer tog oss till en trevlig uteservering och det sedvanliga grekiska köket. När vi skulle lämna kom det in något hembränt som vi var tvungna att testa.

Hälften av gänget drog vidare medans den andra hälften faktiskt åkte upp och tog en GT på hotell Anglais. Där kopplade Ola upp sig på telefonen så vi kunde se derbyt i svenska cupen mellan råttor och apor med apvinst.

Det blev en skapligt tidig kväll efter en något turbulent dag och när jag gick och la mig så tänkte jag på Dannes förfrågan om vi hade en plan B för fotbollen då han faktiskt gissat rätt på resmålet. Plan B tänkte jag i mitt stilla sinne, fan vi hade klarat av plan F.

En något rörig dagbok men det var fan inget mot vad vi kände under dagen.

Vid pennan Med lem 5

Länkar för Atenresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2018-Aten  »  
Dag3  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2024