Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2023

Bilbao

Bilbao

© Bajen International - 2023

 Dagbok söndag 19/3

 Dagbok söndag 19/3

IMG

De kulturella inslagen under våra resor är många och så även förstås i Bilbao. Det bestående matminnet är såklart det ständiga smaskandet på pinchos i alla dess former (en baskisk form av smårätterna tapas). Gott men kanske lite väl krämigt. Musik är också för många i gruppen ett viktigt tema utöver fotbollen. Den GT-stinna gårdagskvällen avslutades för BI Yngre på rockklubb med amerikanskt hillbillytema. Skön blandning av hårdrock och 50-tal som faktiskt var nåt av det mest ovanliga jag hittills lyssnat på. (Claes köpte ju visst nån t-shirt så du får påminna vilka banden var).

När heatet samlades upp på morgonkvisten var det en annan kulturell gigant som skulle avverkas: Guggenheim-museet. Denna otroliga byggnad som invigdes 1997 är ju ett mäktigt konstverk i sig och har satt sin prägel på staden. Museet låg på promenadavstånd från hotellet och under vår trip i solgasset längs med floden Nevrion roades vi av stönande styrmän på sina drakbåtar.

När vi närmade oss Guggenheim möttes vi av de för storstäder vanligt förekommande gatukonstnärerna. Originella var de tre burkaklädda figurerna som charmade de förbipasserande turisterna. Väl framme bländades vi av den platinaförsedda fasaden. Några av oss valde att kliva in till utställningarna vilka i ärlighetens namn var snäppet för svåra för att uppskattas av undertecknad - då kan ni ju förstå vad resten av gänget tyckte.

Dagen bjöd inte på någon större dramatik förutom när det var dags att äta mat på kvällen. Då blev jag pålurad restaurangens speciale grande. Det i särklass dyraste köttalternativet. Liknade mer en slemmig bläckfisk och bestod mest av härsket fett, men jag försökte hålla så god min jag kunde och sa att det smakade helt ok.

Bilbao

Länkar för Bilbaoresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2017-Bilbao  »  
Dag3  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2023