Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2023

Köpenhamn

Köpenhamn

© Bajen International - 2023

 Dagbok måndag 2/3

 Dagbok måndag 2/3

IMG

Vaknar dessvärre upp i ett regnigt Köpenhamn, inte ens den så lättsamme & positiva roomien Bullen kan få en att starta dagen med ett leende.

Tanken var ju att man skulle använda sista dagen till att softa & strosa fram genom stan, shoppa och kolla in diverse turistfällor innan hemfärd - men icke sa nicke.

Käkar frukost, packar ihop grejerna på rummet och så var det dags för den så nervösa utchekningen som tog så låååång tid på den senaste resan till Amsterdam.

Den unga damen i repan tar snällt emot våra nycklar och utbrister i ett - Välkommen åter! och avslutar meningen där. Inga extra avgifter, skadeståndskrav eller några som helst besvärande kommentarer eller omständigheter. Prisad vare Herren!

Trots regnet så väljer 1/3 av sällskapet att bege sig ner mot Ströget och de andra 2/3 delarna siktar in sig mot Köpenhamns Centralstation för att försöka boka om icke ombokningsbara tågbiljetter i hopp om en tidigare hemfärd. Eftersom undertecknad valde att knata om kring i ett regnigt Köpenhamn så kan jag inte återge i detalj vad som hände de övriga mer än att de lyckades att komma till Malmö och stöta ihop med en manlig motsvarighet till Dolly Parton och att deras försök till en tidigare hemfärd slutade i att vi återsågs i Malmö på ursprungståget från Köpenhamn.

För den bättre vetande 1/3 delen (boka om ej ombokningsbara biljetter, kom igen!) så fylldes dagen av strosande upp & ner längs Strögets regnfyllda gator med diverse olika stop.

Myran & Claes passar på att handla souvenirer hem. Det blev ett fika-brejk, jag och Claes nöjde oss med en smal-fika (kaffe) medans Lars självklart skulle ha en tjock-fika bestående av kaffe + tårt/paj-bit med tillhörande gräddfil (ni läste rätt, gräddfil, någon dansk delikatess) som Myran inte kunde motstå. Lite senare stannade vi till för en äkta dansk husman på Burger King. Den danska Whoopern smakade som den svenska men för den intresserade kan jag berätta att personalen hade en svag hörsel i kombination av en ruskigt dålig musiksmak vilket innebar att vi under hela måltiden plågades av eurodisco på högsta volym som de toppade upp med lite Markoolio, E-type och Aqua.....usch! Som ni förstår blev besöket inte långvarit utan vi pös vidare mot Centralstationen.

Efter försök av biljettbyte, finsökning efter internetcafeér och lusläsning av Expressen så är klockan slagen för avgång med X2000 till Stockholm. Som alla säkert förstått så möte vi upp resterande delen av ligan i Malmö och när alla väl var samlade på tåget så valde hälften av ligan att förgylla resan med öl, jägermeister, öl, jägermeister och jag tror faktiskt inte att det slutade där utan det blev öl, jägermeister, öl, öl och öl innan vi anlände till Stockholm.

Väl framme så skildes vi åt, de flesta åkte hem men några var tvugna att bege sig till Jägarn för att få rättsida på språrbredden.

Over & out för den här gången!

Länkar för Köpenhamnresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2009-Köpenhamn  »  
Dag4  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2023