Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2023

Köpenhamn

Köpenhamn

© Bajen International - 2023

 Dagbok lördag 28/2

 Dagbok lördag 28/2

IMG

VAKNAR/LÖRDAG

Vaknar till en ny dag här i livet, en ny dag med grabbarna i BI. Vårat hotell håller hög standard, dock är sängarna av sämre kvalitet. Sängarna på hotellet som stjäl stjärnor o som ligger i staden utan pubar var mycket bättre. Klockan är runt sju och i sängen bredvid ligger Dan o sover sött. Samme Dan gick in i ett chocktillstånd igår på tåget när lottningen av rumskamrat stod klar. Dan fick, som vissa kallar honom, nitlotten (läs Bullen) till rumskamrat. Askgrå i ansiktet och med exorcistens röst bad Dan till gud att gud skulle göra honom till storrökare, med kol o gula tänder (så att han kunde bo i rökrummet med törstsven o mr Seven istället för med Bullen). Vi fick lägga Dan på tågets golv med benen högt för att lindra chocken. Nu när jag ser på Dan inser jag att han återigen är harmonisk, får lust att bita honom i örsnibben lite ömt men kommer till sans och beger mig mot frukosten några våningar ner mot Danmarks mark.

Väljer att åka hiss eftersom trapporna får mig att minnas den gången då myran jagade mig nerför trapporna i staden utan pubar, på hotellet som stjäl stjärnor.

HOTELLFRUKOST

Nere i matsalen möter jag seniorerna, Mr. Seven o Hr. Sven. Tillsammans avnjuter vi en utsökt frukost. Känner mig lite stolt över att jag sitter i ottan (kl. ca. nio) o äter hotellfrukost.

EFTER FRUKOST

Efter frukost går jag åter till rummet för att borsta tänder o bita örsnibb. Känner för att busa lite, slå sönder en fönsterruta, skrika heja AIK, kissa på chockDan eller ta en återställare. Väljer att försöka hitta sprit o kommer snart på att i seniorernas rum torde det finnas något starkt att styrka sig med. När jag, efter att med hjälp av en kniv, skurit mig genom röken i gubbarnas rum hittat en stol sätter jag mig ner. Får mig serverad ett glas med whisky och en sannhistoria av Mr Seven;

SANNHISTORIA

Mr. Sevens kamrat raggarkungen jobbade en gång med problemgossar i tonåren. För att få pengar till en USA resa valde man att (av någon anledning) sälja sockor och kakor. Väl på plats (i New York) hamnade de på en bjudning med div. högdjur o en polischef. På polischefens fråga hur raggarkungen och pojkarna fått pengar till resan svarade kungen (som ej behärskar det engelska språket till fullo) med säker röst: well, we did some sucks and cucks (sockor o kakor). De små gossarna som stod bredvid raggarkungen trodde att kungen sagt något väldigt bra o mellan deras högröda små kinder kunde det skönjas ett litet leende. Kan se polischefen o de andras miner framför mig, ack den svenska synden.

ÅRSMÖTET

Bi vandrar den icke allt för långa vägen mot ströget där vi efter en liten stund hittar en pub där vi slår oss ner, beställer dryck av ubåtskapten Malin fråm Malmö och påbörjar årsmötet. Hr. Myras o Hr. Kinkas röster hörs mest. Sitter o betraktar övriga medlemmar. Konstaterar att även fallangen 'de yngre' fått få påsar under ögonen.

PARKERING I STOCKHOLM

Frågan kommer upp om det skall vara obligatoriskt att framställa ett plagg vid varje resa. Vissa BI menar att ett plagg med aktuell klubbs logga självklart skall delas ut vid varje resa. En BI (nämner inget namn men han är en av två GUCCI BOYS, den andra CUCCI BOY/Ankan var ej närvarande) tycker ej att ett plagg skall vara obligatoriskt eftersom det är svårt att hitta parkering i Stockholm då man skall hämta plaggen.

DRYCK PÅ ÅRSMÖTE

Öl (Guiness, lager) samt en röd drink till Claes som fyllde 40 o det sedvanliga glaset vitt till Bullen som fyllde 43.

CHRISTIANIA

Efter ett stopp på ett café där, som mången gång förr BI drack öl, hamnade vi i stadsdelen Christiania. Ett minst sagt annorlunda ställe. Lösspringande hundar, konstiga människor, öppna eldar, märkliga butiker. BI hamnade i en lokal (där det var förbjudet att 'skjuta' i sig knark, bära skyddsväst, bära vapen mm). Bi drack öl o hade trevligt chockDan var nu bara en Dan o Bullen drack minst fyra stora vodka tillsammans med några Carlsberg. Två av Claes danska fd arbetskamrater gjorde oss sedermera sällskap.

AVSLUTNING LÖRDAG

'de äldre' , Sippa, Sven, Kinkan o Bullen (Bullen som ju faktiskt enligt passet snarare tillhör 'de yngre')gjorde efter en stund en utbrytning o tog en taxi mot ströget. Med oss hade vi en av 'de yngre', Ola. Efter ett stopp på en pub där vi drack öl började vi gå mot hotellet.

SVENS KNÄ, DEL 1.

Då vi närmar oss stortorget eller va fan det heter slänger sig Sven på gatan. Han har sett ett mynt med ett hål i som han vill ha till sin frimärkssamlig. Av Svens kropp landar hans högra knä först på dansk mark o knät blöder ymnigt i den danska natten.

SVENS KNÄ, DEL 2.

Vad som är känt blöder knät än idag.

Länkar för Köpenhamnresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2009-Köpenhamn  »  
Dag2  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2023