Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2024

Amsterdam

Amsterdam

© Bajen International - 2024

 Dagbok fredag 10/3

 Dagbok fredag 10/3

IMG

Dag 1: Klockan 07:30

Efter att jag baxat min resväska genom Stockholms igensnöade trottoarer på min väg fram till vår mötespunkt, nämligen Arlanda Express terminalen. Där Patrik och jag stämt träff med Kenneth, Kinkan och Ola. Det var skönt att samlas en någon senare tid än vanligt.

Tågresan gick smidigt och vi mötte upp de övriga, Dan, Lasse, Klabbe och Anders vid terminal 2. Tyvärr hade Fredrik blivit tvungen att lämna återbud pga sjukdom (han hade förmodligen dragit en baksida). Efter genomförd säkerhetskontroll förflyttade sig hela gänget i samlad tropp med en bärs och en macka. Den satt lika fint som vanligt. Kenneth lät sig dock inte nöja sig med detta. Han passade på att mata en av Forex uttagsautomater med sitt kreditkort (tack och lov så hade han ett ytterligare kort).

Flyget och efterföljande tågresa in till Amsterdam fungerade klockrent. Vi hade endast 10 minuters promenad från centralstationen till vårat hotell INNTEL Hotel Amsterdam Centre.

Mitt under promenaden började det vräka ned snö, men vi lät oss inte nedslås av detta. Efter en smidig incheckning skulle vi droppa våra saker på respektive hotellrum. Det var inte helt lätt att begripa vägbeskrivningen.

1. Först in i hissen till vänster och ta den till våning 3.

2. Ta en promenad och byt hiss och ta den till våning 2.

3. Leta rätt på ditt rum.

Efter ha lämnat bagage träffades gänget i receptionen för intagande av förfriskningar i staden. Mitt emot vårat hotell låg en polisstation. Detta hindrade dock ej gäster som kände sig manade att röka jazztobak precis utanför hotellets entré.

Efter en rask promenad på c:a 30 meter stannade vi för en vätskepaus. Efter ännu ett depåstopp kände via att hungern gjorde sig påmind. Kort därefter upptäckte vi La Colina, en argentinsk köttrestaurang. Då stora dela av BI hade goda minnen av det utmärkta argentinska köttet som vi fick i Antwerpen så var valet enkelt. Argentinskt kött blev det.

Maten var utmärkt och personalen var mycket trevlig.

Förslagen kom, kan detta vara vara en lämplig lokal för BI:s årsmöte. Med-lem Kinkan inledde i rask takten förhandling om rabatt på öl. Efter en kortare förhandling blev rabatten 20% på både öl och mat under förutsättning att vi drack minst 90 öl. Snyggt jobbat Kinkan.

Mätta och belåtna fortsatte vi vår vandring genom Amsterdam. Efter ytterligare några vätskepauser hamnade vi på Bierfabrik de Hoppigste fabriek van Nederland. Där fick vi låna ett långbord under en timma. De gjorde flera egna ölsorter med olika humlesorter som specialitet.

Efter en mellanlandning på Donken och en sista öl vandrade jag till hotellet och somnade mätt, nöjd och belåten.

Juniorligan fortsatte ut i Amsterdamnatten och lär ha avslutat kvällen på The Waterhole.

Länkar för Amsterdamresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2023-Amsterdam  »  
Dag1  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2024