Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2023

Antwerpen

Antwerpen

© Bajen International - 2023

 Dagbok måndag 9/3

 Dagbok måndag 9/3

IMG

I en något spridd skara släntrade BI;s med lemmar ner till den avslutande frukosten på Hilton Old Town. Som så många gånger tidigare var frukost virtuoserna, stormyran, Avesta, Anders och Sippa mest sugna på tidig frukost. Den smakade lika gott som vanligt.

Efter frukost träffades vi i hotellobbyn. Snabbt delades gruppen in i två halvor: Den ogudaktiga, bestående av trainspotters och shoppinggalningar samt den kulturtörstande och religiösa gruppen (Stormyran och Avesta). Eftersom den förstnämnda gruppen består av okristna tågdårar, passade det säkert att tillbringa dagen med att se Antwerpens vackra järnvägsstation, som lär ha imponerat på flera av med lemmarna.

Stormyran och undertecknad styrde kosan mot Vårfrukatedralen. Denna katedral var ännu mer imponerande från insidan. När vi klev in i katedralen upptäckte vi att Sippa redan varit där !!?? han fanns redan som staty inne i katedralen. Efter katedral besöket passade vi på att handla några flaskor Bangelijke samt att avnjuta en delikat lunch. Efter lunchen strosade vi mot hotellet där resten av gänget droppade in.

Klockan 14.45 var vi alla samlade för avfärd till Bryssels flygplats. Efter incheckning ordnades några inköp i taxfree, där Clabbe förärades en MYCKET välförtjänt skotsk sportdryck.

Flyget hem avlöpte planenligt. Vid landningen på Arlanda taxade planet till inrikesterminalen där det blev avstigning för vidare befordran med buss till utrikesterminalen. Den grön/vita ministern Ylva Johansson såg omedelbart sin chans och dumpade sitt följe och sätter sig mitt i BI gänget, nyfiken på vilka vi var. Dalarnas blyga och försynta bidrag till klubben upplyste ministern att hon bytt upp sig i sällskap (kraftigt). En frågestund inledes: Vart har ni varit, vad är ni för gäng, vad synd att ni missat derbyt mm. När hon lämnade oss efter en kort men trevlig frågestund (säkert mer givande än dito i riksdagen) var vi överens om att BAJEN som vanligt alltid är bäst!!!

Vid bagagebandet skildes vi åt, för denna gången. Jag tror och hoppas att alla var nöjda med resan.

Slutligen vill jag tacka min medordförande Lasse för ett fantastiskt jobb!!!

Jack Pano: Belgobaren, Jens Skrubbe och Henrik: Belgoklubben samt Johan Orrenius Tidningen Offside.

Tack till er alla för fin hjälp !!

Sist men inte minst: Tack till alla BI - med lemmar som gjorde detta till ännu en minnesvärd resa.

Med lem/Avesta

Sippa
Med lem Sippa hedrad med staty i Vårfrukatedralen i Antwerpen...

Länkar för Antwerpenresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2015-Antwerpen  »  
Dag4  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2023