Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2023

Antwerpen

Antwerpen

© Bajen International - 2023

 Dagbok söndag 8/3

 Dagbok söndag 8/3

IMG

Vaknar upp denna söndag med ett leende på mina läppar efter en otroligt härlig gårdag där givetvis vår vinst mot råttorna fortfarande sitter på hornhinnan,en härlig segwaytur och en skapligt bra fotbollsmatch, ner för att inta den förträffliga frukost som hotellet erbjuder och mot alla odds hittar jag samtliga i matsalen.

Dagens första aktivitet är ett besök på microbryggeriet T Pakhuis och stekaren Hans Bombeke, efter en kortare promenad och med mikroprecision när det gäller longitud och latitud landar vi i en gammal lagerbyggnad men som var i toppkondition. Hans välkomnar oss och vi smakar av dagens första öl (Antwerpen blond) som tydligen är en liten frökenöl med endast 5% alkoholhalt. Hans berättar om hur de brygger öl och vi får lära oss en massa nya uttryck som han omedelbart förklarar att de behöver vi inte lägga på minnet, våra öl tar snabbt slut så dagens andra öl hälls upp i ett rasande tempo (Antwerpen brown) mer manlig men endast 6% men smakar väldigt bra i våra torra strupar. In i rummet för påfyllnad av flaskor och det är så rent så att en operation skulle med lätthet kunna utföras i detta utrymme. Med oss in i rummet smakar vi av dagens tredje öl (Bangelijke) helt i klass med vår guides smak, nu har vi landat på 8% men den smakar väldigt bra och är även min favorit. Efter detta är det dags att säga farväl men utanför dyker Hans ånyo upp i sin gamla landrover med pipan intryckt i munnen och en lusekofta på sig, det kan tilläggas att han hade en sanslös stor mustach.

Ut i vårsolen och dags för vår andra aktivitet, årsmötet som alltid är lika spännande men nu knorrar också våra magar och vi beslutar oss för att slå ihop mat med möte och hittar kebabstället Finjan Grill där vi hittar ett bord som till början ligger i skuggan men inom 20 minuter har alla sol på sig. In med kebaber och massor av öl och kl 14.36 slår Lasse klubban i bordet och förklarar mötet öppnat. Standardfraser diskas snabbt av och motioner står för dörren, Dannes gamla motion om extraresa som han tidigare fått avslag på tas upp av en annan medlem och vips så bifalls denna, Danne det handlar om KARMA. Årets årsmöte singlas igenom och avslutas kl 16.41 och det är ovanligt kort men alla var ganska nöjda efteråt, vet ej om det berodde på öl intaget eller besluten. Mötets kanske viktigaste punkt var givetvis nästa års ordförande och här hittade vi en blondin som skötte lottningen och hade den taskiga smaken att dra Klabbe och Adells med lemskort (stort grattis till er).

Med stora steg styr vi kosan mot torget där vi börjar med ett besök Pater`s Vaetje och en bärnstensöl vid namn De Koninck, något trångt på puben men en trappa upp fixar vi trots detta några sittplatser, vidare till Het Elfde Gebod som vi hittade strax intill, nya öl beställs och de flesta beställer husets mörka men några ger sig på den 10%. Vår servitris är ung, söt och lite fumlig och försöker flirta med Klabbe genom att hälla ut hela hans öl direkt i hans knä, men inga ledsamma miner utan en annan servitris ansluter och fixar detta genom att erbjuda ett par kockbyxor under den stund det skulle ta att köra Klabbes byxor i tumlaren. En tallrik med diverse snacks bars in på husets bekostnad och några härliga skratt blev det.

Dags för middag och hälften ville käka ostron, pommes och majo medans andra hälfen körde grekiskt, Sippa dominerade fullständigt och våra bordsgrannar gillade nog vårt sällskap men var nog ganska glade att de var inne på efterrätten när vi slog oss ner, återträff med BI kompisarna på en annan pub innan Klabbe ville köra karioke och alla var på ända tills vi klev in på stället där en smörsångare glänste med en otroligt bra sångröst. Klabbe gav sig dock inte utan klev upp på scen full med självförtroende och rev av Clashlåten Should I stay or should I go. Imponerande och detta finns på film men huvudrollsinnehavaren får själv besluta om detta ska publiceras. Någon stund senare kliver Ola upp och kör den gamla dängan Forever young och de med lemmar från BI som fortfarande är vakna står framför scen och vinkar till sin nya idol. Skulle tro att han söker till idoltävlingen nästa säsong, grym approach på scen.

Här skiljs våra vägar för kvällen men Avesta, undertecknad och Sippa landar i hotellobbyn och plockar in varsin öl och här glänser kvällens andra Servitör/servitris med att hälla ut en hel öl, tråkigt att inte Klabbe var på plats för denna hade givetvis också hamnat i hans knä. Enligt elaka rykten så hade tydligen en av oss somnat med sina skor på sig uppe i sängen men resten av kroppen vilade väldigt fint på golvet.

En spännande och givande dag var till ända.

Vid pennan med lem,
Kinkan

Länkar för Antwerpenresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2015-Antwerpen  »  
Dag3  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2023