Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2024

Lissabon

Lissabon

© Bajen International - 2024

 Dagbok måndag 10/3

 Dagbok måndag 10/3

IMG

Kära dagbok.

Som jag har längtat att få skriva några rader i dig.

Dagen började med en utmärkt frukost uppe i skybaren på vårt amerikanska hotell. Efter frukosten så spreds vi åt olika håll.

Sippa, Stormyran och Avesta tog bestämda steg mot de röda dubbeldäckade turistbussarna och var med det borta för resten av dagen. Sippa hade lovat att bjuda de övriga på te med citron på valfri fiskrestaurang. Övriga tog sikte på Sporting Lissabons Arena Estádio José Alvalade där supportershopen var belägen.

Inköp av matchtröjor i mindre storlek gjordes av undertecknad och Lillmyran med Ronaldo nr 7 på ryggen trots det kvinnliga butiksbiträdets protester med att Christiano faktiskt hade nr 28 när han spelade för dem. Ola fick tag i en tröja med tillräckligt långa ärmar strl. XXL.

På väg ifrån arenan så upptäcker vi klubblokalen för Directivo Ultras XXI.

Dagboksbild

Vi bjuds in och släcker törsten med några öl. Under tiden så har Patrik snabbt tagit sig tillbaka till hotellet och hämtat en BI halsduk som givetvis hängs upp på bästa plats. En Halmstad halsduk tas ner och jag tror den blev förpassad till papperskorgen.

Dagboksbild

Två öl slank ner innan vi tog taxi till området som var plats för världsutställningen 1998, EXPO 98. Som vanligt så drack vi lunch i ett par timmar i strålande solsken på en uteservering med utsikt över floden Tejo. Till Sippas stora avund så serverades det fisk som tilltugg.

Dagboksbild

Efter ett par öl så började solen bli jobbig för huliganerna Danne och Kinkan.

Dagboksbild

Efter den långa lunchen så var det fria aktiviteter innan vi samlades och drack middag på en Pizzeria vid floden. Då utrymmet i våra små magar är begränsat så delades det på pizzor åt alla möjliga håll. Stormyran och Sippa som tydligen fattat tycke för varandra under deras afternoon tee under dagen fick tillåtelse av personalen att låna toaletten tillsammans i en halvtimme, oklart varför. Något har förmodligen hänt då personalen var djupt road av Sippas och Stormyrans förklaring på portugisiska då de lämnade inrättningen. På något sätt var Lillmyran inblandad, även där oklart varför.

Konserten som var utsåld 20.000 åskadare inomhus i MEO Arena var en uppiggande tillställning. Mest njöt Stormyran som tydligen dyrkat Scorpions under hela sin uppväxt :) Det syntes!

Dagboksbild

Efter konserten tog vi taxibilar hem till hotellet. På det intilliggande hotellet Sheraton så intogs en avslutande drink för en större del av sällskapet. Ryktena säger att Sippa tog en paraplydrink.

/Fredrik

Länkar för Lissabonresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2014-Lissabon  »  
Dag4  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2024