Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2024

Lissabon

Lissabon

© Bajen International - 2024

 Dagbok fredag 7/3

 Dagbok fredag 7/3

IMG

Äntligen fredag!

Trots väckning kl 03:00 så var känslan konstigt nog just - äntligen fredag! 1års väntan var förbi och det var dags för BI resa nummer nio i ordningen. Medlem Ola hade vänligheten att agera taxi och hämtade upp stadsborna. Resan gick via Söder och Kungsholmen ut till Måby för ytterligare en skjuts ut till Arlanda. Samlingen var satt till kl. 04:45 på sedvanlig uppsamlingsplats. Alla var i tid, förväntansfulla, och minst sagt nyfikna på vart i hela friden vi skulle åka. Ordföranden Kinkan och Kenneth höll gruppen på halster. Boardingkorten hade de printat ut i förväg och gruppen gick igenom både incheckning och säkerhetskontroll utan att veta vart vi skulle åka. Väl inne och på väg till gaten avslöjades att vi skulle ta 06:05 planet till Frankfurt. Trots ordförandes försök att få oss tro att det var slutdestinationen så tror jag ingen i gruppen trodde annat än att det bara var en mellanlandnings destination.

När planet till Frankfurt lyft och vi hade varit i luften i ca 10 minuter så tog ordföranden bladet från munnen och berättade att årets resa gick till Lissabon och värmen. Bara glada miner bland medlemmarna men undertecknad var nog ändå gladast eftersom jag för första gången någonsin gissade rätt resmål. Segerns sötma blev dock kortvarig, när det var dags för lottning av rumskamrat, blev det klart att jag skulle dela rum med Lille-Lars.

Ett gediget resedokument delades ut och alla började söka information om vilken match vi skulle se, skulle det bli Benfica eller Sporting? I resedokumentet gick det att läsa att vi på söndagen 9 mars skulle gå på Estádio da Luz och se på Benfica mot Estoril. Min första reflektion var att matchen låg på samma datum som den internationella kvinnodagen, och instinktivt kom en oro att det på något sätt kunde ställa till det.

Mellanlandning i Frankfurt skedde på utsatt tid. Vi hann avnjuta en öl innan det är dags att ta flyget till Lissabon. Flygningen skedde utan några incidenter. Väl framme i Lissabon tog Kenneth kommandot och guidade oss ner till tunnelbanan för att ta oss till hotellet, American Diamonds Hotell. På hotellet möttes vi av en mindre serviceinriktad portier som berättade att alla rum har en dubbelsäng trots att vi specifikt hade beställt separata sängar. Till följd av bemötandet började en rödaktig nyans att träda fram i Kinkans ansikte. Den rödaktiga nyansen i kombination med ett nytt röstläge får portiern att inse att det är bara att fixa separata sängar annars blir det roblem.

Sedan var det dags för lunch som avnjöts på första bästa uteservering som följdes upp av siesta för halva gänget och andra halvan gav sig ut för att avnjuta solskenet och upptäcka staden.

På kvällen var det gemensam middag på restaurang Maracana där merparten av gänget beställde in grillade kötträtter som sköljdes ner med de lokala ölen Sagres och Superbock (det är säkert, ölet heter så). Sippa satte förtjänst fullt upp första Bajen International klistermärket för att markera att - BI was here!

Efter middagen enades vi om att bege oss till den kända puben, Kinesiska paviljongen, som ligger mitt i partydistriktet, Bairro Alto. Ägaren är en manisk samlare av stora mått och hela puben är inredd med saker som han har samlat på sig. Reseklubben roades sig med att spela biljard. Självklart blev det en rums vis tävling, där jag för egen del spelade ett stort spel men drogs ner av min rumskamrat som tyvärr inte besitter samma grad av bollsinne. Efter 2 timmars biljardspel och öldrickande så delade vi på notan och gick ut från stället men missade att betala hyra för biljardbordet, kvar står Kenneth och blir tvungen att ta hela notan för biljarden. När Kenneth kommer ut från stället och ska återberätta vad servitören sa, så lät det så här - Säg åt your friends that they have to pay!, Säg åt your friends that they have to pay! Vi vågade varken trotsa Kenneth eller servitören så klart att vi payade Kenneth.

Kvällen fortsatte med barhoppning i Bairro Altos folkfyllda gränder med plastmuggar till bredden fyllda med Mojitos. En lärdom i gränderna var att storlekarna S, M, L och XL i plastmuggar inte följer normal storleksstandard. Det var en lång, trevlig och händelserik första dag som led mot sitt slut...

/Helmut

Länkar för Lissabonresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2014-Lissabon  »  
Dag1  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2024