Matcher

Matcher

Söndag 12 februari 2012
FC Köln vs Hamburg SV 0-1

RheinEnergieStadion
Köln

© Bajen International - 2024

2012 · RheinEnergieStadion

2012 · RheinEnergieStadion

pic

0

1

FC Köln vs Hamburg

FC Köln vs Hamburg

Bundesliga - Söndag, 2012-02-12

Bundesliga - Söndag, 2012-02-12


43'  Lanig (Köln)

46'  Köln - Eichner (out), McKenna (in)

48'  Jemal (Köln)

52'  Köln - Jemal (out), Roshi (in)

59'  Hamburg - Kacar (out), Tesche (in)

61'  Sala (Hamburg)

64'  Geromel (Köln)

81'  Köln - Lanig (out), Pezzoni (in)
Guerrero 0-1  
Guerrero
0-1  
88'

90'  Hamburg - Sala (out), Mancienne (in)

90'  Hamburg - Jarolim (out), Son (in)

Övrigt om denna match/arena

Fakta arenan

Kapacitet: 50374

Arkitekt: Gerkan, Marg und Partner

Biljett/publik

Matchdatum: Söndag, 2012-02-12

Matchbiljett: 433.33 kronor per person

Publik denna match: 46500

Vårt betyg denna match

3.17

Matchen: 2.67

Atmosfären: 3.11

Fansen: 3.72

Betygsskalan är 0 till 5 där 5 är bäst betyg.

Matchen = Betyg på matchkvalitén.

Atmosfären = Stämningen runt omkring arenan och på läktarna under matchen.

Fansen = Kontakt med lokala fans innan, under och efter matchen.

BX

Inne i staden hann vi med ett antal pubar innan avfärd mot arenan. Här syns med lem Bullen (t.h.) tillsammans med tre lokala Kölnsupportrar i vackra, tillbytta halsdukar.

Inne i staden hann vi med ett antal pubar innan avfärd mot arenan. Här syns med lem Bullen (t.h.) tillsammans med tre lokala Kölnsupportrar i vackra, tillbytta halsdukar.

BX

Med lemmar Kinkan, Sippa och Kenneth trivdes inne på arenan.

Med lemmar Kinkan, Sippa och Kenneth trivdes inne på arenan.

BX

Kölnfansen hade kortsideklack. Bra där.

Kölnfansen hade kortsideklack. Bra där.

BX

Efter match tog vi oss tillbaka till puben Taco Loco. Där byttes det attiraljer kors å tvärs. Här med lem Claes med lokal Kölnsupporter.

Efter match tog vi oss tillbaka till puben Taco Loco. Där byttes det attiraljer kors å tvärs. Här med lem Claes med lokal Kölnsupporter.

IMG

In i Kylan Igen

Dom två förlorade sönerna dök upp igen vid frukosten, rosenkindade och med något drömskt i blick. Även om gårdagens strapatser i och efter Dortmund, med BI-mått mätt, låg ganska långt ner på Richter-skalan, var det tydligt att det var ett ganska taget och knappt upptinat gäng som samlade sig för den historiska dagen. Enligt den här skribenten är och förblir fotboll en sommarsport. Allt bollsparkande i temperaturer under 10 plusgrader borde förbjudas. (Undantaget är höstmatcher under elljusen på Söderstadion och möjligtvis en engelsk fajt med tipsextrastämning).

Historiskt var det ja. För första gången i BIs historia skulle även en andra match nu avnjutas på resan. Tidig avgång igen. Strax efter frukost begav sig med lemmarna till Düsseldorf Hauptbanhof för att hinna med en ordentlig genomgång av Kölns berömda ölstugor innan kvällens huvudnummer FC Köln - Hamburger SV. Dessutom var tanken att hinna med lite annan kultur också, men den noga uttänkta planen riskerades redan tidigt av en förvirrad stackare i gruppen vars plånbok var mystiskt försvunnen.

Trots mankemanget i Düsseldorf anlände vi till Köln i tid och med alla planböcker i behåll. Vi styrde stegen mot den berömda Kölnerdomen, den stora katedralen i staden med anor från 300-talet. Promenaden från tågstationen var väl ungefär 50 meter och trapporna upp till Domen var ett perfekt ställe för det traditionella gruppfotot. Som fotograf anlitades en inte helt stadig kölnbo och ny fotograf headhuntades snabbt när vi fick se resultatet. Lite gudstjänst hanns också med, men när den unga, friska och lätta falangen av BI föreslog en tur uppför dom 509 trappstegen i tornet, splittrades gruppen. Promenaden från stationen hade tagit ut sin rätt och resten av Bajeninternational letade upp den första av ett tiotal ölkällare vi skulle hinna med innan matchen, Früh am Dom.

Återigen visade guiden Helmut sin fingertoppskänsla i val av ställe. Früh am Dom visade sig vara en fantastisk ölkällare med eget bryggeri. Förbokat stort runt bord och en gulasch som var som balsam för en redan schnitzeltrött mage. Riddarna kring runda bordet diskuterade än en gång förtjänsterna med över-, under- och spontanjäst öl. Man kunde se hur Danne satt lugnt tillbakalutad och njöt av att äntligen få höra en bildad diskussion och samtidigt myste över sina lärjungars första trevande försök att flyga fritt... Mycket avhandlades kring rundabordet. Förutom ölkunskaper dryftades elvor genom tiderna, nya Söderstadion och kvällens match. Men det var något märkligt med Früh am dom. här och var bland sällskapen på stället satt clowner och andra underligt utsmyckade individer. Tydligen hade Cirkusen kommit till stan. Om det var känslan av att helt plötsligt befinna sig på puben i diagongränden i Harry Potter eller om det bara var behovet av att fortsätta kulturvandringen i Altstadt som fick oss att ge oss ut i kylan igen spelar egentligen ingen roll. Nästa anhalt blev Keule på Heumarkt. Äntligen fick vi möta lite fotbollssupportrar - inte en clown så långt ögat nådde. Kölnsupportrarna bytte gladeligen halsdukar och lärde sig bajensånger och efter Keule avvekrades rask takt avverkades flera kulturinstitutioner som Pfaffen, Wahlfish och Zimm, ett ställe med högst suspekt förflutet. Dessutom en ölhall helt klädd i Grönt och vitt, men trots det ville dom inte ta emot Kinkans bajentröja och hänga upp på väggen. På väg till spårvagnen mot stadion korsade vi återigen Heumarkt och passerade Keule, genom fönstren kunde vi fortfarande höra 'Hammarby, Hammarby'... Väl ute i området kring stadion var urvalet av ställen betydligt mer begränsat. Vi kunde välja på vad, lokalbefolkningen beskrev som 'huliganstället' eller 'Taco-stället'. Det blev till en början Taco Loco, men några av oss korsade senare gatan för att inspektera 'huliganstället'. Kan rapportera därifrån att det var ungefär samma blandning av barnfamiljer och vanliga trevliga fotbollssupportrar som på Taco Loco...

Ännu en svinkall fotbollsmatch skulle nu avverkas. En av med lemmarna lyckades med bedriften förväxla sin biljett med ett kvitto och var nära att missa själva huvudnumret. Men efter rådigt ingripande av Helmut, räddades situationen. FC Köln-Hamburg slutade med bortaseger 0-1, och 46 500 åskådare hade letat sig ut till Rheinenergiestadion, trots kylan. Efter matchen blev det ytterligere besök på Taco Loco innan vi styrde kosan hem till Düsseldorf. Vi var många som sov väldigt gott på tåget tillbaka.


Välj en annan match att studera...

Hem  »  
Matcher  »  
Tyskland  »  
Koln  »  
2012 · RheinEnergieStadion

Grundad 2005

© Bajen International 2024