Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2024

Dublin

Dublin

© Bajen International - 2024

 Dagbok torsdag 12/3

 Dagbok torsdag 12/3

IMG

Väckning 04.15 i Hammarbyhöjden, efter en snabbdusch kom funderingarna... undrar vart vi skall åka i år?

Eftersom undertecknad bommade förra årets resa, var motivationen hög inför årets resa.

Dessa tankar ställdes åt sidan, när ett meddelande från kanonfotograf Adell dök upp. Där han meddelade att han inte kommer att följa med på årets resa. Anders hade lyssnat på familjen och valde att stanna hemma, tråkigt men förståeligt.

Efter intagande av snabbfrukost dök konstaplarna Forsèn och Kindgren upp i utsatt tid. Efter upphämtning av skjutjärnsjournalist Holmström fortsatte färden till Arlanda utan problem.

Ordförande Patrik och Fredrik gick igenom 'ledtrådarna'. I vanlig ordning låg de på 40 poängsnivån i 'på spåret' skalan. Denna gång hade dock en av deltagarna gissat rätt resmål, Dublin!!!

Starkt gjort Dan!!

Diskussion uppstod om att resmålet skulle avslöjas i förväg, om extraordinarie omständigheter t.ex Covid 19 uppstår.

Efter en genomgång av detaljer kring resan, och den vanliga presentationen av resmålet ( mycket bra program ) från Ordförande Fredrik och Patrik. Stegade vi i samlad trupp mot incheckning / säkerhetskontroll, samt utsattes för det sedvanliga rånet på O'Learys. Vi hade inte tänkt köpa stället utan ville bara ha en öl eller två.

Efter en lugn flygning ( men en vinglig landning ) tog vi oss snabbt igenom diverse kontroller, alla utom Hammarbyhöjden bidrag. Som av någon outgrundlig anledning blev fördröjd i kontrollen. Snabbt till transfern som utan dröjsmål körde oss till vårat rockhotell The Clarence hotell. Det ägs tydligen av Bono och The Edge. Vårat eget rockhotell... ja det kändes faktiskt så, det var endast 5-7 övriga gäster. Förutom Bajen International tänk vad vårat rykte föregått oss!

Efter incheckning försvann de som fått rum med sina väskor till respektive rum. Med order om snabb återsamling i hotellbaren. Där en och annan svart öl sänktes.

Nu var vi inte bara törstiga, utan även sugna på mat!!

En kort promenad senare till Temple bar kvarteren, som låg alldeles runt hörnan från hotellet. Jag åt en smaskig Irlänsk stuvning, flera i gänget beställde in diverse köttbitar. Som de inte var helt nöjda med. Efter några fler Pub besök återsamlades vi vid hotellet för en promenad till Jamesons destilleri på Bow street.

Ordföranden hade ordnat både en rundtur på destilleriet samt en mycket trevlig whiskey provning.

Ingen i församlingen hängde läpp över detta!

Vid provningen skulle vi presentera oss med namn från vilket land vi kom och vilken alkoholhaltig dryck vi föredrog ( i gruppen var det amerikanskor, en ryss samt Bajen International ).

När turen kommit till undertecknad, förklarade jag att jag föredrog Skotsk whiskey! Varpå vår guide förklarade för mig vilken riktning utgången fanns!!??

Konstigt, mamma har alltid sagt att man skall vara ärlig!

Jag fick dock stanna kvar, och provsmakningen var både rolig och intressant.

Vi fick prova fyra olika sorters Jameson, där smaken bara blev bättre och bättre.

Efter provningen fotades det vill bland vår grupp med BI medlemmar, amerikanskor och ryssen ( dock ingen Bellman ).

Jameson hade även en rejäl shop som inte enbart innehöll Whiskey utan även diverse huv jackor och kepsar. Modeikonerna Dan och Kenneth kastade sig omedelbart in i provning av kepsar ( mycket stiligt ).

När provningen var avslutad upplystes vi om att hela stället skulle stänga om 15 minuter. Tanken dök upp att besöka det närliggande Guinness centrat, men det var redan stängt.

Vi tog oss tillbaka till hotellet, med endast några få depå stopp. Efter mellanlandning på hotellet fortsatte vi till Temple bar distriktet, där flera av oss stannade till på The Old Storehouse. Detta visade sig vara en mycket trevlig pub med olika live grupper och blandade musikstilar.

Kinkan träffade en tidigare arbetskamrat och Kenneth, Klabbe och jag skålade.

Ordförande Fredrik svajade. Han var enligt egen utsago alltför trött för att sitta ner!!?

Efter cirka en timmes svajande gav Fredrik upp och återvände till hotellet.

Efter ett onämnbart antal öl, gin & tonic och whiskey samt två nya band fortsatte färden mot McDonald.

Därefter fortsatte ett något anfrätt gäng till vårat hotell och en mycket skön säng!!

Länkar för Dublinresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2020-Dublin  »  
Dag1  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2024