Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2023

Düsseldorf

Düsseldorf

© Bajen International - 2023

 Dagbok fredag 10/2

 Dagbok fredag 10/2

IMG

Äntligen dags var det många som tyckte när klockorna väckte upp oss runt 5 blecket på morgonen, själv hade jag svårt med motivationen då jag precis kommit hem efter en 2 veckors resa bara dagarna innan.

Nåväl, Sippas grabb Sebban kom och hämtade upp Sippa, mig och Bullen för vidare färd till Arlanda där mötesplatsen var fiket utanför tullen. Alla infann sig i perfekt tid förutom Patrik som skulle flyga in från London, eller var det så djävulskt planerat att han endast skulle ta tunnelbanan i London för att möta oss.

Ordförande Danne tog befälet och hälsade alla välkomna till Bajen Internationals 7:e resa. Han fortsatte sedan med att han hade en bra och en dålig nyhet och att den bra var att deras ambition varit att få till två matcher, den dåliga var att man hade flyttat den ena matchen. Jag vet inte om det var tidpunkten men jag fattade inte vad Danne snackade om. När han sedan gav oss ett flertal ledtrådar bland annat att drycken och dialekten hade samma namn så gav de oss staden Köln (Kölsch). När han sedan avslöjade att vi skulle bo i Düsseldorf men att vi skulle se Dortmund-Leverkusen på lördagen och Köln-Hamburg på söndagen kändes det otroligt bra.

Incheckningen gick utan problem och plötsligt satt vi och drack en whiskey och en bira innan det var dags att kliva på planet, där stötte vi ihop med ett annat Bajengäng, Royal FC, sköna grabbar som rest runt sedan 1999 och dessutom tydligen satt raderna framför mig på Söderstadion. De hade varit i Köln förra året och trivdes väldigt bra där, någon upplyste oss om att Köln var Europas svar på San Fransisco. Tyvärr träffade vi inte på dem i Köln.

På flygplatsen i Düsseldorf mötte Patrik upp som landat ett antal timmar innan oss då han flugit från London, taxi till hotellet NH Düsseldorf som höll en hög nivå. Danne och Patrik beslöt att vi fick en halvtimme att snygga till oss innan vi skulle vidare för att bli guidade av Helmut och Wolfgang som tydligen var tyska kollegor med Danne. En öl på rummet och sedan ner, döm om vår förvåning när Danne plockade upp namnbrickor och satte på sig själv (Helmut) och på Patrik (Wolfgang), grundlurade var bara förnamnet.

Ut i Düsseldorf för sightseeing och det visade sig att Helmut var otroligt påläst, Wolfgang var lite mer tillbakadragen. Efter att ha visat oss en del byggnader började våra strupar längta till tysk öl, första stoppet gjordes och Danne beställde in en runda med altbier och ett gäng med tyska smörgåsar. Nästa stopp var på en liten pub som hade sin specialitet, KILLIPILSCH som var som jägermeister. Sippa hamnade brevid en jätteman som absolut hade passerat 2,20 på längden, det som imponerade med denna jätte var att han stod och sippade på ett glas vitt vin och jag undrar om han inte ville sippa lite på vår egen Sippa.

Nästa stopp var en irländsk pub som var helt folktom, men det var nog ingen överraskning eftersom den tyska befolkningen fortfarande var kvar på sina arbeten. Någon i BI kom tillbka efter ett toalettbesök och meddelade att man sålde något så spännande som en resande f***a i en automat på herrarnas. Snabbt möte och 4 euro fixades fram för att undersöka var detta kunde vara. Döm om vår förvåning när detta innehöll en rosa plastpåse och en liten förpackning glidmedel. Undrar hur man tänker när man tillverkar detta eller kanske, hur fan kan man köpa något sådant. Bra förtjänst för uppfinnaren torde det trots allt vara. Den resande f***an låg kvar på bordet när vi lämnade stället. Efter ett antal öl på detta ställe drog vi iväg på kvällens middagsställe där Helmut beställt bord vilket var en otroligt bra idé eftersom stället var otroligt populärt. Restaurangen var Im Fuchschen och serverade typisk tysk mat. Ola såg något orolig ut när han fick in sin tallrik med någon form av tysk fläsklägg.

Då vi avnjutit middagen var det barrunda i Altstad (världens längsta bar) kallas den också. Någonstans under kvällen började det att bli lite svårt med detaljerna men minns att vi en efter en avslutade natten för att ta oss hem till en härlig säng.


Kinkan vid pennan

Länkar för Düsseldorfresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2012-Düsseldorf  »  
Dag1  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2023