Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2023

Liverpool

Liverpool

© Bajen International - 2023

 Dagbok söndag 27/2

 Dagbok söndag 27/2

IMG

Söndagsmorgon, känner att det var fotbollsmatch igår med mängder av öl, huvudet bankar, någon sitter på axeln och undrar hur många öl det blev igår, kollar hur mycket pund som försvann från plånboken och in i pubarna men man känner sig helt säker på att man inte drömmer detta, min rumspolare Ola har snarkade sig igenom natten och det har inte gjort det lättare att sova, men det visar sig att stackaren är krasslig. Ner till frukosten medans Ola fortsätter att snarka.

Nere i matsalen hittar jag inte på en enda av mina kamrater utan käkar en bakfyllefrukost. På väg tillbaka mot hissen kommer en nyduschad Patrik . Efter att ha konsulterat ordförande på rum 513 har de tagit beslut om att vi ska träffas klockan 12 nere i receptionen för avfärd mot puben The Crown där vi skulle ha vårt årsmöte.

Jag kliver upp och hämtar datorn för att surfa lite och eventuellt skicka in något till 'molnet', Då jag sitter i ensamhet nere i receptionen kommer en parant dam runt dryga 75 år och undrar vilket rum VI har, när jag tittar lite misstänksamt uppmärksammar hon att det är fel person hon frågat och ursäktar sig och menar att jag är lik hennes man. Nog om detta men när hennes eventuella man börjar vinka på henne kan jag konstatera att han absolut inte var under 80 år, självförtroendet för den dagen försvann. För att ytterligare förstärka situationen berättade hon att hennes man blivit magsjuk och hela rummet skulle saneras. Härligt att bli gammal

En nyhet delgavs när vi samlades i receptionen, när Lill Myran och Danne skulle kliva in i hissen med varsin kraftig betongkeps och röda ögon då öppnas hissdörren och en snygg kvinna kliver ut och säger till grabbarna utan att se dem i ögonen 'rough night ladies'och går sedan bara iväg. Grabbarna fattar absolut ingenting, kan detta bero på betongkepsen?

Då undertecknad har problem med knät så blir det en taxi till puben medans de andra väljer att ta en promenad, Bullen som känner medlidande väljer att ändra sig och ta taxi med mig. På plats kan vi konstatera att övervåningen passar perfekt för vårt årsmöte, helt tomt och ingen hög musik. Inom någon halvtimme har alla anslutit och den ordinarie ölen har beställts in.

Till mötet väljs Svenne till ordförande och Bullen till sekreterare, ett alldeles utmärkt val och de sköttes sig med bravur, det enda vi behövde säga till om var att sekreteraren glömde bort att skåla, till skillnad från vår ordinarie sekreterare som brukar skåla så vi blir fulla som fan. Men Bullen fick viss snits på detta efter en stund.

Efter ett lyckat årsmöte styr vi mot Abbeys för att följa Carlington cup finalen mellan Arsenal-Birmingham, en tillställning som framförallt Lill Myran led av, slutresultatet var inget han firade, något som däremot firades var SMS:et från Klabbe som undrade om vi skålade för Runströms påskrift. Ett helt underbart besked till oss och gissa om detta firades. Efter ett antal öl startade en medlem upp någon form av sanningsspel där vi skickade ut diverse frågor fritt om händelser som vi varit med om, det kan avslöjas att vissa svar överraskade medans andra kändes ganska solklara. Vilka som var med och vilka svar som inkom lämnar vi därhän eftersom ingen kom ihåg något av detta när vi var klara. Det blev en hel del goda skratt. Det hade varit intressant att få ta del av hur stor konsumtionen varit av alkoholhaltiga drycker.

Vi ramlade över till nästa ställe som var ONeils där vi var tämligen överens om att öl spelat ut sin roll och nu gällde drinkar. Kändes som om kvällen hade ett litet stänk av 10 små negerpojkar då den ena efter den andra lunkade tillbaka till hotellet.

När jag, Sippa och Bullen fått nog blev det en burgare innan vi klev in i taxin, det visade sig att taxichauffören var stenhård Liverpool fan (rednose) och han beklagade sig för hur uselt hans lag var i år, MEN NÄSTA ÅR DÅ JÄVLAR. När vi var framme på hotellet var vi riktigt bra polare och han körde en Liverpool sång som skulle symbolisera hur dåliga de var i år men nästa år skulle de börja klättra över bergen. Sippa körde igång 'här e Hammarbys a-lag med stor support av Bullen och mig. Taxifärden slutade med stor kram.

När vi kom upp till 5:e våningen hörde jag förslaget att ta en sängfösare men tackade för mig, vilket beslut de andra fattade i den frågan blir en gissningstävling.

God natt viskade jag till Ola men hörde bara de berömda snarkningarna. Funderade en stund på vart våra nya ordföranden skall ta oss ut i Europa nästa år. Somnade därefter ovaggad efter en kanondag.

Ser redan fram mot nästa års resa och de här två grabbarna känns fullständigt oförutsättningbara.

Kinkan vid pennan

Länkar för Liverpoolresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2011-Liverpool  »  
Dag3  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2023