Våra resor

Våra resor

© Bajen International - 2023

Berlin

Berlin

© Bajen International - 2023

 Dagbok söndag 20/3

 Dagbok söndag 20/3

IMG

Dagbok söndag 20 mars: Årsmöte & kulturellt inslag

Man skulle kunna tro att det var två ungtuppar som var ordförande för resan när den första samlingstiden för dagen var klockan10:00 men inget kunde vara mer fel. Nytt för denna resa var att det inte ingick någon frukost på hotellet, tydligen var det något vi bestämt på förra årsmötet, vilket ingen förutom våra eminenta ordförande kom ihåg. Beslutet skapade lite grupperingar, några köpte till frukost för 240kr/dag på hotellet, andra gick runt hörnet på det lokala cafét och köpte frukost för en 1/3 av kostnaden och sen fanns som alltid Larsianerna som sov så länge det bara gick och skippade frullen.

När klockan var 10 slagen så möttes gruppen upp utanför hotellet. Till vår förvåning stod där två Trabant limousiner, en vit och en blå, och två chaufförer tillika guider där och väntade på oss. Dagens första två timmar skulle spenderas med en guidad limotur runt centrala Berlin. Detta visade sig bli ett väldigt uppskattat äventyr. Sällan har vår reseklubb fått så mycket uppskattade blickar och tillrop ute på stan och utan tvekan aldrig blivit mer fotograferade. Resan kröntes med att vi tömde en flaska tysk sekt per bil och limoturen var komplett.

När vi blev avlämnade vid hotellet så körde hälften av gänget klassikern, ”jag ska bara” och gick upp på sina hotellrum. De på gatan kvarvarande, ledsnade att vänta och gick iväg som förtrupp och tog dagens första efterlängtade öl. Vi landande på Biergarten Mutter Suppe där vi inte togs emot med öppna famnen direkt utan de placerade oss vid ett bord under en trappa innan själva restaurangen. Det blev en öl och sedan iväg för att möta upp eftersläntrarna som hade hittat en annan lokal som skulle husera vårt årsmöte. Den mer passande Georgbrau Brauhaus beläget vid floden Spree. Vi blev placerade på restaurangens ”stamtische” och kunde ostört hålla årsmötet. När vi insåg att vi kunde köpa öl på meter så var det inget svårt beslut att ta. En meter öl bestod av 12 stycken 20cl glas med öl och man betalade bara för 10 öl.

Årsmötet öppnades klockan 13:13 med en skål. Utöver den fastställda agendan så hade det inkommit en motion från undertecknad. Den gick samma öde som mina motioner vanligtvis gör, fett nedröstad med andra ord. I övrigt var det gamla vanliga som avhandlades, ekonomin, tippsklubben, frukostens vara eller icke vara mm. Nästa resas ordförande lottades och vår utomordentliga servertris drog Avesta och Patrik som kommer att axla ansvaret för resa 17 efter Adell och Kenneth. Årsmötet avslutades 18:14 ganska exakt 5 timmar och 220 öl (18 meter) senare.

Kvällen avslutades på olika håll, en kebabgruppering och en vi-tar-en-till-öl gruppering. Det ryktas om att den sistnämnda grupperingen ovetandes tog en springnota men blev påkomna och fick betala ute på trottoaren.

Länkar för Berlinresan...

Välj en annan resa du vill veta mer om...

Hem  »  
Resor  »  
2022-Berlin  »  
Dag3  »  
Dagbok

Grundad 2005

© Bajen International 2023